Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 2. 2016,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

SDS SMC SD NSi DeSUS SLS Janez Janša Janez Janša Borut Pahor noad

Nedelja, 21. 2. 2016, 18.28

8 let

Z naskokom bi zmagala SDS, dve tretjini vprašanih ne podpirata vlade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Največ volivcev bi podprlo SDS, dobila bi kar 29 poslanskih mest. Na drugem mestu je SD, šele nato sledi SMC, ki je izenačena z ZL. Dve tretjini vprašanih vlade ne podpirata, kaže anketa Planet TV.

SDS bi na volitvah dobila 29 odstotkov glasov, sledi SD s 15-odstotno podporo. Tretje oziroma četrto mesto si delita ZL in SMC s 13 odstotki podpore, NSi pa je z desetimi odstotki peta. DeSUS in SLS podpira po pet odstotkov vprašanih.

Vlado premierja Mira Cerarja podpira 31 odstotkov vprašanih, 66 odstotkov pa ne, kažejo rezultati ankete. Najbolj priljubljen je Borut Pahor, najmanj Alenka Bratušek Na lestvici priljubljenosti politikov na vrhu z 79 odstotki podpore ostaja predsednik republike Borut Pahor. Sledi mu evropska komisarka Violeta Bulc s 63 odstotki.

Med najmanj priljubljenimi sta nekdanja premierka Alenka Bratušek z 19 odstotki in finačni minister Dušan Mramor s 23 odstotki podpore, je še pokazala anketa, ki jo je za televizijo opravil Episcenter.

Tudi Vox populi kaže na močno zmago SDS Malce drugačne rezultate kaže februarska anketa Vox populi, ki jo je za TV Slovenija opravila agencija Ninamedia. SDS je tudi v tej raziskavi na prvem mestu, na preostalih mestih pa je drugačen vrstni red.

Najbolj cenijo Drnovška in Janšo Anketirance so v raziskavi Vox populi spraševali tudi, katerega politika iz obdobja po osamosvojitvi najbolj cenijo.

Najvišje sta se uvrstila Janez Drnovšek (18,4 odstotka) in Janez Janša (18,3 odstotka). Na tretjem mestu je Borut Pahor (13,1 odstotka), sledi pa mu Milan Kučan (11,4 odstotka).

Anketo je Ninamedia opravila med 16. in 18. februarjem na vzorcu 700 anketiranih.

Ne spreglejte