Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 10. 2021,
6.16

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

burja dež veter Slovenija vreme

Četrtek, 7. 10. 2021, 6.16

2 leti, 6 mesecev

Vreme: na Vršiču že sneg, zaradi vetra težave v prometu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Pred nami je oblačen in deževen dan, najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija. Agencija za okolje je izdala opozorilo za sunke burje, ki bodo do petka na izpostavljenih legah na Primorskem dosegali hitrost med 100 in 120 kilometri na uro. Pihalo bo tudi v višjih legah. "Vršič je že obiskala zima," pa so na Twitterju zapisali pri Arsu. 

Z agencije za okolje so sporočili, da je Vršič prekrila bela snežna odeja. Debela je sedem centimetrov. Sneg je še na Kaninu, kjer je višina snežne odeje 19 centimetrov, na Kredarici 30 centimetrov.

Danes bo oblačno in deževno, najmanj dežja bo na Primorskem. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Do petka popoldne bodo na izpostavljenih legah sunki burje na Primorskem dosegali hitrost med 100 in 120 kilometri na uro. Danes dopoldne bo tudi v krajih nad okoli 700 metri nadmorske višine v vzhodni Sloveniji severovzhodni veter pihal s hitrostjo okoli 70 kilometrov na uro.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo po napovedih agencije za okolje danes deževno, hladno in vetrovno. V krajih zahodno od nas bo dežja malo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.

Težave na cesti – močan veter, podrta drevesa  

Zaradi burje so še pred poldnevom prepovedali promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami na hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo. Na regionalni cesti Vipava–Ajdovščina so prepovedali promet za počitniške prikolice, hladilnike in vsa vozila s ponjavami do osem ton.

Na glavni cesti Kobarid–Staro selo–Robič je promet na več odsekih oviran zaradi podrtega drevja. Prav tako na regionalni cesti Žaga–Kobarid, kjer promet ovira tudi kamenje na vozišču, piše STA. Veter ovira promet tudi na Primorskem med Srminom in Kastelcem. Cesta Strmec–Mangart je zaprta zaradi zimskih razmer.

Težave zaradi vetra imajo tudi na Koroškem. Kot navaja center za obveščanje, so gasilci na območju slovenjgraške občine zaradi močnega vetra posredovali na dveh lokacijah na Legnu, kjer je veter odkril strešne kritine. Na cesti proti Kopam pa so dežurni delavci cestnega podjetja Voc Celje s ceste odstranili več dreves, zaradi trenutnih razmer pa je cesta od Legna do Kop zaprta za ves promet.

Po podatkih agencije za okolje (Arso) so sunki vetra v gorah danes dosegli sto kilometrov na uro, v Bovcu do 80 kilometrov na uro. V gorah so razmere zimske, na Kredarici je zapadlo okoli 40, na Vršiču 15 centimetrov snega.

Konec tedna vetrovno, a lepše vreme

Jutri bo oblačno. Do jutra bo dež oslabel in čez dan ponehal, v jugovzhodnih krajih šele popoldne. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 10 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija. V sosednjih krajih bo pretežno oblačno. Deževalo bo predvsem na Hrvaškem, v Istri bo večinoma suho. Ob severnem Jadranu bo pihala močna burja.

V soboto bo deloma jasno. Na Primorskem bo pihala večinoma zmerna burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa severovzhodnik.

V nedeljo čez dan se bo od vzhoda pooblačilo, a bo večinoma suho.

Orkan Nicholas
Novice Nicholas ogroža življenja, razglasili izredne razmere #video #foto
požar Španija
Novice Požar na jugu Španije iz domov pregnal na stotine ljudi #video #foto
gasilci Trogir požar
Novice Velik požar v okolici Trogirja, ogenj zajel hišo #video
Neurje
Novice Huda ura na Hrvaškem, velika gmotna škoda, uničeni pridelki #video
orkan Henri
Novice ''Stvar je resna kot srčni napad!" Izredne razmere zaradi orkana Henri. #video #foto
Ne spreglejte