SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
REFERENDUMSKI TROJČEK

Prešteta je večina glasovnic

10

termometer

za proti |  | Foto: DVK
Foto: DVK

Prešteta je večina glasovnic in glede na neuradne delne rezultate so volivke in volivci potrdili vse tri zakone. Za zakon o vladi je glasovalo 56,65 odstotka volilnih upravičencev, proti pa 43,35 odstotka. Zakon o RTVS je podprlo 62,80 odstotka volivk in volivcev, proti je glasovalo 37,20 odstotka. Za zakon o dolgotrajni oskrbi je glasovalo 62,22 odstotka, proti pa 37,78 odstotka volilnih upravičencev.

Volilni upravičenci so na referendumih odločali, ali naj se uveljavijo spremembe zakona o vladi, spremembe zakona o dolgotrajni oskrbi in novela zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), kot jih je sprejel državni zbor. Volivke in volivci so vse tri zakone potrdili.

Po podatkih Državne volilne komisije je bila do 19. ure volilna udeležba za vsakega izmed zakonov več kot 40-odstotna.

V ponedeljek štetje glasov po pošti

Okrajne volilne komisije bodo v ponedeljek ugotavljale izid glasovanja na referendumih po pošti iz Slovenije in jih prištele k nedeljskim rezultatom. Glede na razliko med za in proti pa ni pričakovati, da bi lahko spremenile rezultat.

Podrobnejše delne neuradne izide referendumov si lahko ogledate spodaj. 

Zakon o dolgotrajni oskrbi 

Spremembe zakona o dolgotrajni oskrbi je po delnih neuradnih izidih podprlo 62,22 odstotka volivk in volivcev, proti jih je glasovalo 37,78 odstotka. Udeležba na referendumu je bila 42,06-odstotna.

Novela zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) 

Novelo zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) je na referendumskem odločanju podprlo 62,80 odstotka volivcev, proti jih je glasovalo 37,20 odstotka, kažejo delni neuradni izidi po večini preštetih glasovnic. Glasovanja o uveljavitvi omenjenega zakona se je udeležilo 42,09 odstotka volivcev.

Zakon o vladi 

Spremembe zakona o vladi je podprlo 56,65 odstotka volivcev, proti jih je glasovalo 43,35 odstotka, kažejo delni neuradni izidi po večini preštetih glasovnic. Tudi glasovanja o uveljavitvi omenjenega zakona se je udeležilo 42,05 odstotka volivcev.

Referendum Novice Referendum: do 16. ure glasovalo skoraj pol milijona volivcev Referendum o vladi, RTVju in oskrbi. Nika Kovač. Novice Nika Kovač: Pokazali smo željo po spremembah, željo po drugačni družbi #video Referendum Novice Golob: Sporočilo je bilo jasno in glasno #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin