Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 11. 2022,
19.37

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,87

124

Natisni članek

Sanja Ajanović Hovnik RTV Slovenija referendum

Nedelja, 27. 11. 2022, 19.37

1 leto, 4 mesece

Po treh referendumih

Golob: Sporočilo je bilo jasno in glasno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,87

124

"Današnje sporočilo je bilo jasno in glasno. Ne samo udeležba, ampak predvsem to, s kako prepričljivo večino so povedali politiki, naj se neha šaliti z državo in naj začne opravljati tisto nalogo, zaradi katere so jo ljudje izvolili in jo plačujejo. In to je, da začne delati v korist ljudi. In za prihodnost," je povedal premier Robert Golob. Odzval se je tudi na tvit predsednika SDS Janeza Janše, da so bili številni udeleženci referenduma zavedeni. "Ne bom komentiral teh neumnosti," je dejal.

"Želim si, da je danes politika spoznala, da se z referendumi ni mogoče igrati in da niso priročno orodje za izživljanje političnih frustracij zaradi porazov, ampak so referendumi najvišja oblika demokracije, na katerih ljudje povejo, kaj si mislijo. In danes so zelo jasno povedali, kaj si mislijo o predlagateljih referenduma. Ne pričakujem, da bo kdo odstopil, tudi v pokoj najverjetneje ne bo šel nihče, vsaj ne še jutri, pričakujem pa, da bodo politiki vzeli to zares in ne bodo ob teh treh zakonih, ki imajo tako jasno voljo ljudi, vlekli potez samo z namenom, da to voljo znova zaustavijo," je poudaril premier.

V zvezi s kadrovskimi spremembami, ki sledijo referendumski potrditvi zakona o vladi, je dejal, da bodo ta teden dokončno imena. "Ministri, bodoči in obstoječi, bodo morali opraviti vrsto zaslišanj v parlamentu," je povedal.

Golob: V dveh mesecih bomo že imeli novo, predvsem pa javno RTV

"Zakon o RTV je dobil daleč največ podpore in morda se bodo tisti, ki jim na desni strani ni mar, zamislili in se bodo vzdržali potez, ki so vnaprej obsojene na neuspeh. Volja ljudi je ravno pri tem zakonu tako jasna, da bi se res čudil, da ne bi pretehtala tudi v glavah politikov. Še vedno bo pa potreben čas, da se zakon uveljavi. Čez noč ne bo šlo, v dveh mesecih bomo že imeli novo, predvsem pa javno RTV," je zatrdil Golob.

Odzval se je tudi na tvit predsednika SDS Janeza Janše, da so bili številni udeleženci referenduma zavedeni. "Zdaj veste, zakaj nikoli ne komentiram Twitterja. Tam običajno pišejo različni ljudje same neumnosti. In razumete tudi, zakaj smo se s Twitterja umaknili. Ne bom komentiral teh neumnosti," je povedal Golob.

Fotogalerija
1 / 29

Klakočar Zupančičeva: Vesela sem, da so se ljudje večinsko tako odločili

V štab koalicije v lokalu Čuk v ljubljanskih Stegnah je prišla tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je dejala: "Vesela sem, da so se večinsko tako odločili. Vem, da je to še neuraden in nepopoln rezultat. Ampak kljub temu upam, da ne bom prehitro izrekla, da sem vesela, da živim v državi, kjer so se ljudje večinsko izrekli za demokracijo, za svobodo, za našo prihodnost."

Fotogalerija
1 / 15

Mesec: Ljudje razumejo, kdo ruši in kdo gradi

Minister za delo Luka Mesec je o volilni udeležbi dejal, da ta pomeni, da ljudje razumejo, da je bilo danes treba na volišča, če ne zaradi drugega, zato da predlagateljem pokažejo, "da se referenduma pač ne splača imeti vsak teden, ker bodo izgubili". Referendumska kampanja je po njegovem mnenju zelo lepo pokazala izbiro, ki jo imajo volivci, "Slovenijo preteklosti, kakršno smo videli zadnji dve leti", in Slovenijo prihodnosti, upanja, optimizma, gradnje. "Mislim, da bo rezultat pokazal, da ljudje razumejo, kdo ruši in kdo gradi," je še dodal.

Fotogalerija
1 / 14

Fajonova: Ne pričakujem rekonstrukcije vlade

"Ne pričakujem rekonstrukcije vlade, gremo samo z zakonom o vladi naprej, in če bomo dobili to podporo, to pomeni nova ministrstva. Poznane so menjave znotraj resorjev, tudi imena ministrstev. Počakajmo na rezultat in potem bomo šli po tej poti naprej," je o zakonu o vladi, ki bo, kot vse kaže, prav tako uveljavljen, dejala predsednica SD Tanja Fajon.

Na vprašanje, ali je čas, da se predsednik SDS Janez Janša umakne v pokoj, pa je odgovorila: "Take besede nerada uporabljam. Prav je, da smo spoštljivi. Če bi gledala realno, kako dolgo človek ostane v politiki, je po dolgi kilometrini mogoče čas, da daš priložnost novi generaciji. Vsak pa naj presodi sam."

Referendum o vladi, RTVju in oskrbi. Nika Kovač.
Novice Nika Kovač: Pokazali smo željo po spremembah, željo po drugačni družbi #video
Referendum
Novice Anketa RTV pred referendumi: dvema zakonoma se obeta podpora, eden v negotovosti
Referendum
Novice To je dobro vedeti pred referendumi

 

Ne spreglejte