Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 9. 2014,
7.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

vlada seja

Petek, 19. 9. 2014, 7.55

8 let

Vlada po prisegi na sejo, kjer je uredila kadrovske menjave (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvanajsta slovenska vlada se je po prisegi pozno zvečer že sestala na ustanovni seji in sprejela več kadrovskih odločitev.

Na predlog premierja Mira Cerarja je vlada za generalnega sekretarja vlade imenovala Darka Krašovca. Ustanovila je tudi Odbor Vlade za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade za gospodarstvo in Komisijo Vlade za administrativne zadeve in imenovanja.

Odbor za državno ureditev in javne zadeve bo, kot je odločila vlada, vodil minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, Odbor za gospodarstvo bo vodil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, Komisijo za administrativne zadeve in imenovanja pa minister za javno upravo Boris Koprivnikar.

Novi sekretarji in razrešitve Redne seje vlade bodo, tako kot do zdaj, potekale ob četrtkih, seje delovnih teles pa ob torkih.

Vlada je imenovala tudi več državnih sekretarjev, ki bodo v pomoč predsedniku vlade in novoizvoljenim ministrom, opravila pa je še nekaj drugih kadrovskih menjav in razrešitev. Tako je na ministrstvu za obrambo s položaja generalne sekretarke razrešila Mojco Ferjančič Podbregar in za vršilca dolžnosti na tem mestu imenovala Borisa Balanta, so še sporočili z urada za komuniciranje.

Seznanili so se s stanjem v proračunu in posledicami poplav in plazov Člani vlade so se na ustanovni seji seznanili tudi z informacijo o stanju državnega proračuna ter informacijo o posledicah obilnega deževja, poplav in plazov v Sloveniji med 12. in 17. septembrom 2014, so sporočili iz kabineta.

Po prvih ocenah bo škoda presegla prag višine škode, ki je določen kot limit za možnost pomoči države.

"Vlada ugotavlja, da je bilo aktiviranje poklicnih in zlasti prostovoljnih gasilcev, civilne zaščite in drugih prostovoljnih in poklicnih reševalnih služb, Slovenske vojske, policije ter pristojnih javnih gospodarskih družb na vseh ravneh upravljanja pravočasno, njihovo delovanje pa organizirano, prizadevno in v okviru danih možnosti učinkovito," so zapisali v sporočilu za javnost in hkrati vsem izrekli posebno priznanje za njihovo pomoč in požrtvovalnost.

Ne spreglejte