SiolNET. Novice Slovenija
6,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada o objavah Mahniča: Ustava zagotavlja svobodo izražanja

6,26

termometer

Žan Mahnič
Foto: STA

Vlada je na dopisni seji sprejela odgovor na pisno poslansko vprašanje Franca Trčka iz SD. Ta je državnemu sekretarju za nacionalno varnost Žanu Mahniču očital neprimerno komuniciranje na Twitterju. Vlada pa ugotavlja, da ustava zagotavlja svobodo izražanja.

"Naloga državnih sekretarjev za nacionalno varnost v ustavnih parlamentarnih demokracijah ni blatenje državljank in državljanov na Twitterju, kar dobesedno dnevno počne sedanji tozadevni državni sekretar v kabinetu predsednika vlade. To ni naloga državnega sekretarja za nacionalno varnost tudi, ko državljanke in državljani udejanjajo ustavno pravico do zbiranja in združevanja," je v poslanskem vprašanju sredi julija zapisal Trček in vprašal, kdaj se bo to končalo in kdo bo za to prevzel odgovornost. Konkretnih tvitov, ki so se mu zdeli neprimerni, v poslanskem vprašanju ni navedel, piše STA.

Vlada je, kot je zapisano v sporočilu po današnji dopisni seji, pisno poslansko vprašanje proučila in odgovorila: "Ustava Republike Slovenije v 39. členu zagotavlja svobodo izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja," še poroča STA.

Mejni prehod Novice Bo treba po vrnitvi iz Hrvaške v karanteno ali na testiranje?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin