Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 7. 2024,
6.49

Osveženo pred

2 dneva, 8 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

plače sindikat vlada pogajanja

Sreda, 3. 7. 2024, 6.49

2 dneva, 8 ur

Vlada in sindikati javnega sektorja nadaljujejo krovna pogajanja o plačni reformi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
pogajanja, vlada, sindikati javnega sektorja 18.12.2023 | Pri pogajanjih o novem plačnem zakonu je med odprtimi vprašanji tudi, kako bodo plače sistemsko usklajevali z inflacijo. | Foto STA

Pri pogajanjih o novem plačnem zakonu je med odprtimi vprašanji tudi, kako bodo plače sistemsko usklajevali z inflacijo.

Foto: STA

Vladna pogajalska skupina in sindikati javnega sektorja bodo danes nadaljevali krovna pogajanja o plačni reformi in odpravi plačnih nesorazmerij. Sindikati pričakujejo, da bodo danes zaprli nekatera odprta vprašanja ter se dogovorili, kako, na kakšen način in kdaj bodo naredili še zadnje potrebne korake na poti do dogovora.

Vodja pogajalske skupine dela sindikatov javnega sektorja Jakob Počivavšek pričakuje, da bodo začeli zapirati odprta vprašanja in da bodo evidentirali trenutno stanje v pogajanjih po stebrih in v obeh delovnih skupinah, ki se ukvarjata z usklajevanjem novega plačnega zakona, usklajevanjem plačne lestvice s prehodom na nov plačni sistem ter določitvijo časovne dinamike izplačil.

Po njegovih besedah so odprta še "praktično vsa vprašanja, razen zakona, ki je v pretežni meri usklajen, pa tudi ta še ne povsem". Glede vseh drugih ključnih vprašanj popolne uskladitve ni, ugotavlja Počivavšek.

Predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj pa je v izjavi za medije po izredni seji glavnega odbora Sviza dejal, da od pogajanj pričakujejo, da bodo sklenjena v zadovoljstvo sindikatov in pravočasno, da se bo 1. januarja lahko uveljavil nov plačni sistem. Če pa se to ne bi zgodilo, sindikalisti napovedujejo vročo jesen.

vlada, ESS
Novice Socialni partnerji po skoraj letu dni znova za mizo ESS
Upokojenci
Novice Vladna stran znova napovedala upokojitev pri 40 letih zavarovalne dobe
Branimir Štrukelj
Novice Pogajanja v javnem sektorju se bodo še nadaljevala, tudi na ravni plačnih stebrov
Ne spreglejte