SiolNET. Novice Slovenija
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada imenovala Petro Bezjak Cirman za novo v. d. direktorice Ukoma

0,37

termometer

Petra Bezjak Cirman | Nekdanjo novinarko Dela in Radiotelevizije Slovenija (RTVS), sedanjo poklicno predsednico sveta delavcev RTVS in predstavnico zaposlenih v nadzornem svetu RTVS je na položaj predlagal predsednik vlade Robert Golob. | Foto: STA
Nekdanjo novinarko Dela in Radiotelevizije Slovenija (RTVS), sedanjo poklicno predsednico sveta delavcev RTVS in predstavnico zaposlenih v nadzornem svetu RTVS je na položaj predlagal predsednik vlade Robert Golob. Foto: STA

Vlada je za novo vršilko dolžnosti direktorice Urada vlade za komuniciranje (Ukom) imenovala Petro Bezjak Cirman. Dosedanji vršilec dolžnosti direktorja Dragan Barbutovski pa se seli v kabinet predsednika vlade. Razpis za direktorja Ukoma s polnim mandatom bodo po napovedih predsednika vlade Roberta Goloba objavili v dveh mesecih.

Nekdanjo novinarko Dela in Radiotelevizije Slovenija (RTVS), sedanjo poklicno predsednico sveta delavcev RTVS in predstavnico zaposlenih v nadzornem svetu RTVS je na položaj predlagal predsednik vlade Robert Golob. Delo bo začela s 17. avgustom, imenovana je za obdobje največ šest mesecev oziroma do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku.

Bezjak Cirmanova je v sredo v prvem odzivu za STA dejala, da se veseli novega izziva, vodenje Ukoma vidi kot pomemben karierni korak. Danes je za Radio Slovenija dejala, da bi zase težko rekla, da je bila zadnjih pet let novinarka oziroma vpeta v novinarsko delo. Pripravila je okoli 30 prispevkov in nobeden ni bil o trenutnem predsedniku vlade, je navedla in poudarila, da bi težko rekla, da je o čem poročala pristransko. "Če pa poslušam nekdanje direktorje Ukoma, vsi govorijo, da je to strokovna funkcija," je še dodala.

Robert Golob, Primož Cirman Novice Golob o Cirmanu kot uredniku Siol.net: Je eden najboljših. Kamorkoli ga vzamem v službo. #video

Kaj bo delal Barbutovski?

Dosedanji v. d. direktorja Ukoma Dragan Barbutovski, ki ga je vlada danes s 16. avgustom razrešila s položaja, naj bi medtem odslej v kabinetu predsednika vlade predvidoma skrbel za mednarodno komuniciranje. Goloba bo o tem, ali bo ponujeno funkcijo sprejel, sicer obvestil na petkovem sestanku.

V zadnjih dveh mesecih je Golob pri Barbutovskem pogrešal organizacijske sposobnosti in sposobnosti za delo z ljudmi. "V tem času, ko je bil z nami, smo v resnici ugotovili, da mu neizmerno bolj ustrezajo druge vloge," je dejal Golob na današnji novinarski konferenci.

Kakšno osebo išče Golob?

"Primarna funkcija vodje takega urada mora biti organizacijsko-menedžerska, zato se bomo zelo potrudili, da bomo našli tako osebo, sploh za stalno vodenje," je še dejal Golob.

V vmesnem obdobju pa bo uradu pomagala Bezjak Cirmanova, ki po Golobovih besedah zelo dobro pozna prakso obstoječega vodstva RTVS, za katero ne želijo, da bi se nadaljevala na Ukomu. "Zato želimo okrepiti vladni urad ravno z ljudmi, ki razumejo, kam pripelje politizacija novinarstva in kam pripelje širjenje sovražnega govora," je dodal.

Petra Bezjak Cirman Novice Ukom prevzema nekdanja novinarka RTV Slovenija: Gre za karierni izziv Dragan Barbutovski Novice Dragan Barbutovski ne bo več direktor Ukoma

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin