Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 3. 2015,
7.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vreme veter

Četrtek, 5. 3. 2015, 7.04

8 let

Veter podiral drevesa in odkrival strehe (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Do petka bo zelo vetrovno, agencija za okolje pa je razglasila tudi oranžno stopnjo ogroženosti. Veter je že povzročal nevšečnosti, predvsem na Primorskem.

Burja na Primorskem dosega hitrosti 100 kilometrov na uro, v notranjosti pa je najmočnejši veter pod Karavankami, kjer v sunkih tudi dosega 100 kilometrov na uro.

Veter po Sloveniji povzročil kar nekaj preglavic Okrepljen veter je po Sloveniji povzročil kar nekaj težav. Na spletnih straneh uprave za zaščito in reševanje poročajo o poškodbah več streh in tudi o nevšečnostih zaradi podrtih dreves. Luka Koper je priprta, kar pomeni, da promet spremljajo in obravnavajo primer vsake ladje posebej, so pojasnili na upravi za pomorstvo.

Ponoči bo v zahodni in osrednji Sloveniji delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 0, v alpskih dolinah do -5 stopinj Celzija.

Jutri bo sončno, le v vzhodni Sloveniji bo nekaj več oblačnosti. Še bo vetrovno. Burja na Primorskem bo postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Gibanje na prostem je lahko zelo oteženo in nevarno Oranžna stopnja ogroženosti bo z izjemo osrednje Slovenije in Dolenjske veljala za četrtek in petek.

Ob morebitnem pojavu močnega vetra na Arsu svetujejo, da ostanete v varnih, zaprtih prostorih. Vrata in okna naj bodo zaprta. Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Ne vključujte se v promet, če ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih. Ostanite na kopnem. V splošnem priporočajo veliko previdnost in upoštevanje navodil organov civilne zaščite.

Konec tedna nas čaka jasno in spomladansko vreme, a bo še naprej vetrovno.

Ne spreglejte