SiolNET. Novice Slovenija
6,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Veselinovič se je odrekel 12 tisoč evrom nagrade

6,18

termometer

Bojan Veselinovič |  | Foto: STA
Foto: STA

Nadzorni svet Slovenske tiskovne agencije je direktorja Bojana Veselinoviča želel nagraditi z dvema bruto plačama za poslovanje agencije v letu 2020, vendar se je Veselinovič nagradi odrekel.

Nadzorni svet Slovenske tiskovne agencije pod vodstvom Mladena Terčelja je v ponedeljek predlagal izplačilo nagrade direktorju STA Bojanu Veselinoviču v višini dveh bruto plač, je Veselinovič potrdil pisanje portala pozareport. Vendar se je Veselinovič že na seji nadzornikov nagradi odrekel. "O tem, kako je prišlo do te dezinformacije, lahko sklepam po tem, da je eden izmed članov NS STA zapustil sejo, še preden sem že na njej povedal, da se izplačilu te nagrade za uspešno poslovanje v letu 2020 dokončno in v celoti odrekam," je v odgovoru zapisal Veselinovič.

Glede na podatke na spletni strani STA ima Veselinovič 6.091 evrov bruto plače, v kar so vključeni vsi dodatki. Neto prejemki Veselinoviča so v letu 2019 znašali 48.966,36 evra. STA naj bi poslovno leto 2020 sicer končala s 17.280 evri dobička, kar je za 67 odstotkov več kot leta 2019.

Evropska komisija: Slovenija lahko zdaj neposredno izvede financiranje STA

Slovenija lahko sedaj neposredno izvede ukrep financiranja STA, ki ga je januarja notificirala Evropski komisiji kot državno pomoč. Pri državni pomoči gre vselej za odločitev članice. Ker je bila ta notificirana, razumemo, da namerava Slovenija dodeliti to pomoč, je danes pojasnila govorka komisije za področje konkurence Arianna Podesta.

Pri državni pomoči gre vselej za odločitev članice. Ker je bila ta notificirana, razumemo, da namerava Slovenija dodeliti to pomoč, je pojasnila Podesta.

Evropska komisija je v skladu z evropskimi pravili o državnih pomočeh odobrila 2,5 milijona evrov nadomestila Slovenije STA za opravljanje javne službe. "Javno financiranje bo prispevalo k zagotavljanju neodvisnih novic slovenski javnosti brez neupravičenega izkrivljanja konkurence na notranjem trgu," so zapisali.

Ob tem je Veselinovič opozoril, da je Ukom danes zavrnil tudi plačilo zahtevka za opravljanje javne službe STA za marec. V vladi se na odločitev Bruslja še niso odzvali. STA

Slovenska tiskovna agencija Novice Hojs s komisarko Johanssonovo tudi o svobodi medijev in financiranju STA Mladen Terčelj Novice Kriminalisti pri predsedniku nadzornega sveta STA na podlagi več prijav Bojan Veselinovič Novice Veselinovič bo vladi dal dostop do dokumentov STA

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin