SiolNET. Novice Slovenija
4,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Reševalna akcija jamarjev uspešna #foto

4,62

termometer

Nedeljsko popoldne je zaznamovala jamarska nesreča v bližini naselja Planina pri Ajdovščini. Jamarja, ki sta zaradi zdrsa velike skale v vhod podzemne jame ostala ujeta, sta rešena in nepoškodovana, je povedal predsednik Jamarske zveze Slovenije Igor Benko.

Kolesa policija Novice Po enem letu je lahko najdeni predmet vaš

Do nesreče je prišlo nekaj po 15. uri, ko je nad Vipavsko dolino divjalo neurje. Na razmočenem terenu je zdrsnila velika skala in zaprla vhod v jamo, v kateri sta bila v tistem trenutku dva jamarja Jamarskega društva Danilo Remškar iz Ajdovščine, ki sta jo raziskovala. Ujeta jamarja sta imela na srečo s seboj prenosni telefon, pri vhodu pa tudi telefonski signal, da sta lahko poklicala na pomoč.

Na pomoč so jima prihiteli domači jamarji, med katerimi so tudi trije jamarski reševalci, ter dva pripadnika občinskega štaba Civilne zaščite Ajdovščina. Skupno je na reševalni akciji sodelovalo sedem oseb, je za STA še povedal Igor Benko. Ker je vhod v podzemno jamo, ki zaradi raziskovanja še nima imena, na precej težko dostopnem terenu, je reševanje potekalo s pomočjo vitla, piše STA.

1 / 2
2 / 2

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin