SiolNET. Novice Slovenija
2,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vasko Simoniti: Gre za grožnjo s smrtjo meni in mojim sodelavcem

2,26

termometer

Vasko Simoniti
Foto: Ana Kovač

Minister za kulturo Vasko Simoniti je v odzivu na petkovo akcijo anonimnih kulturnikov pred stavbo ministrstva dejal, da gre za grožnjo s smrtjo njemu in njegovim sodelavcem. Ravnanje je označil za skrajno nevarno in policijo pozval k takojšnjemu ukrepanju.

V petek, ko so se po razglasitvi epidemije običajni petkovi protesti z ulic prestavili na balkone, je skupina anonimnih predstavnikov aktiva delavk in delavcev v kulturi pred ministrstvom za kulturo izrazila nestrinjanje z aktualno kulturno politiko. Kot so sporočili po akciji, zahtevajo odstop ministra Vaska Simonitija, spisali so tudi njegovo odstopno izjavo. Akcija je bila med drugim odziv na odločitev ministrstva, da se morajo zaradi obnove stavbe na Metelkovi 6 nevladne organizacije od tam izseliti do konca januarja.

Vasko Simoniti Novice "Podtikajo, češ da so prišli desni in bo hudič. Ni res, desni cele dneve delajo, drugi pa delijo."

Odziv ministra Simonitija

Simoniti akcijo očitno razume kot grožnjo. Kot je povzel v izjavi za javnost, je prizor pred njegovim ministrstvom predstavljal "pisarno po umoru: na cesto so postavljene mize, obrizgane z barvo, ki predstavlja kri, na mizah so jasno napisana imena sodelavcev".

STA odziva organizatorjev akcije ni uspelo pridobiti. Izpostavljeni predstavniki protestnikov na kolesih so se od akcije ogradili in za STA pojasnili, da jo razumejo kot anonimno dejanje. 

"Stvari so šle predaleč"

"Od politike se pričakuje, da je do marsikatere provokacije strpna. Toda, ko gre za grožnjo z likvidacijo ne le politiku, temveč tudi uradnikom, ki opravljajo svoje delo, je treba jasno povedati, da so šle stvari predaleč," je v današnjem odzivu zapisal Simoniti.

Igor Kadunc, Vasko SImoniti Novice Ministrstvo vrača udarec šefu RTV: Česa takega od vas ne bi pričakovali

"Očitno gre za podpornike in člane nekaterih nevladnih organizacij, ki jih država sicer obilno denarno podpira. Ti ljudje so prepričani, da določenim nevladnim organizacijam samoumevno, za nedoločen čas, brez nadzora in transparentnosti pripadajo, v primerjavi z drugimi državljankami in državljani, neizmerno veliki privilegiji," je med drugim še zapisal Simoniti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin