Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2024,
16.21

Osveženo pred

6 dni, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Natisni članek

policija Žumberk

Petek, 20. 9. 2024, 16.21

6 dni, 7 ur

Občina Žužemberk: Občan je z nevarno vožnjo ogrožal življenje župana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
Jože Papež | Župan občine Žužemberk Jože Papež.  | Foto STA

Župan občine Žužemberk Jože Papež.

Foto: STA

V občini Žužemberk je občan z nevarno vožnjo ogrožal varnost in telesno celovitost župana Jožeta Papeža, so sporočili z Občine Žužemberk. V zvezi s sporočilom Občine Žužemberk smo poslali vprašanja tudi na policijo, kjer so potrdili, da so prejeli prijavo, a več podrobnosti zaradi poteka preiskave zdaj še ne morejo razkriti. 

"Policija je v občini Žužemberk danes obravnavala incident, v katerem je občan D. P. z nevarno vožnjo ogrožal varnost in telesno celovitost župana. Občan D. P. sicer že daljše časovno obdobje na župana in zaposlene na občinski upravi naslavlja dopise z neprimerno, žaljivo in tudi grozilno vsebino ter to vsebino razširja tudi po družbenih omrežjih," so na občini še zapisali v sporočilu za javnost. 

Isti občan z nevarno vožnjo poškodoval podjetnika 

Prav tako so, kot navajajo na občini, policisti bili obveščeni, da se je podoben incident zgodil tudi na območju občine Ivančna Gorica, kjer je ta isti občan D. P. z nevarno vožnjo telesno poškodoval podjetnika D. P.

V občini Žužemberk so zaradi dogajanja pretreseni in sporočajo, da imajo ničelno toleranco do kakršnekoli oblike nasilja. Prav zato so o incidentu nemudoma obvestili vse pristojne organe.

"Žalosti nas, da je do tega prišlo v naši sicer gostoljubni in odprti skupnosti, predvsem pa nas skrbi, kako hitro se lahko razširjanje neprimerne in nedovoljene vsebine po družbenih omrežjih sprevrže v fizično agresijo. Naj bo ta današnji primer opomin vsem, da je treba povsod gojiti spoštljiv dialog med ljudmi, tudi če se s kom ne strinjamo ali če kakšnih dejanj ne odobravamo. Nasilje preprosto ni nikdar opravičljivo dejanje," so še zapisali na občini. 

Na policiji so prejeli prijavo: dogodka sta povezana 

Na policiji so potrdili, da so obravnavali oba dogodka in dodali, da je v obeh dogodkih šlo za istega osumljenca. 

V Žužemberku so policisti iz Dolenjskih Toplic obravnavali prijavo kaznivega dejanja grožnje, v katerem je bil oškodovanec  funkcionar občine Žužemberk, v Krki, na območju policijske postaje Grosuplje, pa so malo kasneje prejeli prijavo kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, ker naj bi 69-letnik z vozilom poškodoval delavca na gradbišču.

Po prvih zbranih informacijah sta dogodka povezana, ker pa je policijska preiskava še v teku, več podrobnosti za zdaj niso razkrili. 

Podrto drevo
Novice Padec drevesa usoden za občana Žužemberka
šola učilnica covid
Novice 14-letnik na Osnovni šoli Žužemberk ustrelil 13-letnega sošolca #video
Novice Na Dvoru pri Žužemberku torkova toča uničila skoraj ves pridelek #video
Ne spreglejte