Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2022,
14.13

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

51

Natisni članek

streljanje policija

Torek, 26. 4. 2022, 14.13

1 leto, 11 mesecev

14-letnik na Osnovni šoli Žužemberk ustrelil 13-letnega sošolca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

51

Ob 10.34 so policiste Policijske uprave Novo mesto obvestili o streljanju v prostorih Osnovne šole Žužemberk. 14-letni osnovnošolec je v Osnovno šolo Žužemberk prinesel pištolo. V garderobnih prostorih je nenamerno izstrelil kroglo iz te pištole in pri tem lažje ranil 13-letnega sošolca. Ob sprožitvi v tla so delci iz krogle oplazili njegove noge, so povedali policisti. Učenci so bili po dogodku izredno pretreseni.

Po besedah predstavnika Policijske uprave Novo mesto Roberta Perca je 14-letnik v šolo prinesel pištolo in v garderobnih prostorih nenamerno izstrelil kroglo iz te pištole. Pri tem je bil poškodovan 13-letnik. Ob sprožitvi v tla so delci iz krogle oplazili njegove noge, je pojasnil predstavnik Policijske uprave Novo mesto.

Utrpel je lažje poškodbe 

Poškodovanega učenca so takoj oskrbeli v novomeškem urgentnem centru, kjer so njegove poškodbe opredelili kot lahke, zdrobljeni delci krogle so ga poškodovali po spodnjem delu nog. Kot kaže, se streljanje ni zgodilo namerno, ampak zaradi neprevidnega ravnanja z orožjem. "Ni bilo nasilja, šlo je za medvrstniško postavljanje," je dejal Perc. Pretresen je bil tudi učenec, ki je v šolo prinesel pištolo. 

Uporabljal je pištolo pokojnega sorodnika 

Gre za pištolo hrvaške izdelave iz devetdesetih let, kalibra devet milimetrov. Orožje naj bi pripadalo pokojnemu sorodniku 14-letnika. Okoliščine izvora orožja, očitne neprimernosti hrambe ter posledične odgovornosti preostalih oseb policisti še preverjajo.

Pištolo naj bi po Perčevih besedah hranili v stari, nenaseljeni hiši, v omari, ki očitno ni bila primerna za hrambo orožja. Policisti so hišo zapečatili in nadaljujejo ugotavljanje odgovornosti polnoletnih oseb. "Orožje ni igrača in ne bi smelo biti v rokah mladoletnikov," je še poudaril Perc.

Uslužbenci šole so orožje nemudoma zavarovali 

Perc je izpostavil in pohvalil prisebno ravnanje uslužbencev Osnovne šole Žužemberk, ki so takoj po dogodku zavarovali pištolo, poskrbeli za varnost pretresenih učencev in obvestili starše. V aktivnosti so se poleg kriminalistov in policistov vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi.

O dogodku sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Ogled kraja je opravila komisija sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto. Kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Drugih okoliščin zaradi interesov predkazenskega postopka in udeleženih otrok in mladoletnikov na policiji ne morejo posredovati.

 

 

 

 

Ne spreglejte