SiolNET. Novice Slovenija
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Žirovnico prihajajo čebelarji z vsega sveta

0,28

termometer

Čebela
Foto: Klemen Korenjak

Čebelarska zveza Slovenije v Žirovnici danes pripravlja celodnevno svetovno čebelarsko konferenco z naslovom Globalni izzivi v čebelarstvu. Na njej bodo med drugim spregovorili o opraševanju, pomenu uporabe čebeljih pridelkov in problematiki pesticidov, sprejeli pa naj bi tudi deklaracijo, v katero bo med drugim vključen poziv k zaščiti čebel.

Čebelarji bodo na srečanju pred svetovnim dnevom čebel, ki ga zaznamujemo 20. maja, govorili o opraševanju, pomenu uporabe čebeljih pridelkov, skrbi za kakovost in varnost, razvoju sonaravnih načinov za upravljanje varoj čebeljih pridelkov, prenosu znanja v čebelarstvu, problematiki pesticidov, upravljanju pašnih virov čebel ter promociji čebel in čebeljih pridelkov.

med Novice Zakaj je na slovenskih policah med iz Čila, ne pa domač?

Svetovni dan čebel po svetu zaznamujejo na pobudo Slovenije

Konferenco bodo z nagovori odprli minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, ki opravlja tekoče posle, predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, predsednik svetovne čebelarske organizacije Apimondia Philip McCabe in župan Žirovnice Leopold Pogačar.

Svetovni dan čebel bomo letos na pobudo Slovenije zaznamovali prvič, namenjen pa je krepitvi zavedanja o pomenu čebel za človeštvo. Različne prireditve ob tej priložnosti potekajo že več kot en mesec, vrhunec pa dosegajo ta teden. Med drugim bodo v Višnji Gori danes zvečer odkrili obeležje kranjski sivki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 35
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin