SiolNET. Novice Slovenija
2,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Sueškem prekopu nasedla tovorna ladja #video

2,60

termometer

V Sueškem prekopu v Egiptu je danes zjutraj za kratek čas nasedla tovorna ladja, ki jim jo je kasneje uspelo izvleči z vlačilci, je sporočila pomorska agencija Leth. Ladja Xin Hai Tong 23, ki je plula pod zastavo Hongkonga, je nasedla blizu južnega dela prekopa.

Ladja za prevoz razsutega tovora, ki je prišla iz Savdske Arabije, je v prekopu obtičala ob 4. uri zjutraj po krajevnem času (ob 3. uri po srednjeevropskem času). Plovilo so manj kot štiri ure kasneje s tremi vlačilci ponovno splavili v vodo, je še sporočila agencija Leth, ki jo povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Ladja je nasedla blizu južnega dela Sueškega prekopa, pod kotom ob vzhodni strani prekopa, je objavil sledilnik ladij Marine Traffic.

Ladja šest dni blokirala Sueški prekop

Pred dvema letoma je ogromna kontejnerska ladja Ever Given za šest dni blokirala Sueški prekop, ki povezuje Sredozemlje z Rdečim morjem, potem ko je nasedla med peščenim viharjem.

Sueški prekop, ki velja za eno najbolj obremenjenih prometnih poti na svetu, je bil takrat teden dni neprevozen, kar je močno vplivalo na svetovno trgovino.

Sueški prekop Novice Promet v Sueškem prekopu za kratek čas ovirala nasedla ladja
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin