Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2023,
8.31

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

16

Natisni članek

infrastruktura Ljubljana Metalka

Petek, 17. 2. 2023, 8.31

1 leto, 2 meseca

Še letos bo v središču Ljubljane zaživel nov velik projekt #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

16

Metalka | V najvišjem nadstropju bo velika terasa.  | Foto herman&partnerji

V najvišjem nadstropju bo velika terasa.

Foto: herman&partnerji

V središču Ljubljane bo konec tega leta znova zaživela nekdanja blagovnica Metalka. Forum Metalka obljublja moderen dizajn ter zasnovo. Prostori bodo namenjeni podjetnikom in družabnemu življenju. Glavni investitor omenjenega projekta je družba Monetic, ki je del MK Group in predstavlja vodilno investicijsko-nepremičninsko podjetje v Sloveniji. 

V središču Ljubljane bo konec tega leta luč sveta ugledala prenovljena kultna blagovnica Metalka. V duhu prenove so ji ustvarjalci dodali ime Forum, saj bo poleg poslovne dejavnosti ponujala tudi prostor srečevanj ter izmenjavanj idej in pogledov.

Čemu bodo namenjeni prostori?

Forum Metalka predstavlja projekt prenove spomeniško zaščitene stavbe, pojasnjujejo v skupini Herman&partnerji in dodajajo, da se nova struktura navezuje na zgodovinski pomen blagovnice, zato so prostori zasnovani dinamično, odprto in prožno. Na več kot štiri tisoč kvadratnih metrov površin zagotavlja primerno okolje za podjetja, ki želijo svojo poslovno kulturo graditi na izvrstni lokaciji ter v spodbudnem delovnem okolju, so še navedli. 

V najvišjem nadstropju se odpira velika terasa, ki ponuja poglede na okoliške stavbe z Ljubljanskim gradom v ozadju. Nadgradnjo poslovnim dejavnostim v nadstropjih predstavlja pritličje s predvidenim programom, kot so galerije, butične trgovine, bari, restavracije in druga kulinarična ponudba. Gre za odprt prostor, nadaljevanje zunanjega urbanega prostora, ki vabi na nakup, prigrizek, prostočasni oddih ali formalno srečanje.

Zagotavlja primerno okolje za podjetja.  | Foto: herman&partnerji Zagotavlja primerno okolje za podjetja. Foto: herman&partnerji V središču Ljubljane 

Forum Metalka je postavljen v poslovno središče Ljubljane. Je neposredno ob notranjem mestnem obroču, obkrožajo pa ga pomembne javne in zasebne stavbe. Zaradi številnih oblik klasične in trajnostne mobilnosti v bližini je lahko dostopen.

V neposredni bližini so avtobusna postajališča, postaje za izposojo koles (BicikeLj) ter polnilnice in izposojevalnice električnih vozil, le nekaj minut stran pa sta tudi glavna mestna avtobusna in železniška postaja. Pomembna poslovna prednost Foruma Metalke so tudi lastna parkirna mesta neposredno pod stavbo, še poudarjajo. 

Metalka | Foto: herman&partnerji Foto: herman&partnerji Moderna, prilagodljiva zasnova z odprtimi tlorisi

Pojasnili so, da je investitor skupaj s projektanti pri prenovi ohranil glavne značilnosti tega prepoznavnega objekta – tako fasado kot elemente, materiale in ambiente notranjega oblikovanja. Prostore odlikuje fleksibilna zasnova, ki omogoča stalno prilagajanje glede na družbene spremembe in potrebe na trgu. Sicer pa sta bila vodili zasnove in oblikovanja notranjih prostorov moderen dizajn ter odprt tloris, ki omogoča preoblikovanje prostorov v skladu s potrebami najemnikov tako v pisarniškem delu kot v pritličju.

Del projekta prenove so tudi v celoti novi instalacijski in infrastrukturni sistemi, ki bodo v povezavi s pametnimi tehnološkimi rešitvami poskrbeli za učinkovito uporabo ter upravljanje tako stavbe kot tudi energije. Zaradi posodobitve infrastrukture, skupaj z ohranitvijo in nadgradnjo obstoječih prvin modernističnega objekta, lahko govorimo o trajnostni, celostni prenovi ter oživitvi arhitekturne in družbene ikone Ljubljane.  Metalka | Foto: herman&partnerji Foto: herman&partnerji

Trendi Prva poslovna stolpnica v Ljubljani je nastala po zgledu newyorške stavbe
Marjan Pišljar
Novice Vinagov kompleks v roke Pišljarjeve Metalke Commerce
Metalka
Novice V Ljubljani bo v novi podobi zaživela nekdanja Metalka
Ne spreglejte