Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 9. 2024,
13.39

Osveženo pred

2 uri, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Natisni članek

policija nasilje rop tatvina

Nedelja, 8. 9. 2024, 13.39

2 uri, 17 minut

V soboto dve roparski tatvini v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,50
slovenska policija kontrola koronavirus meja | Na podlagi danega opisa in nadaljnjega zbiranja obvestil so policisti vse štiri osumljence prijeli na območju Policijske uprave Koper ter enemu odvzeli prostost. Fotografija je simbolična. | Foto STA

Na podlagi danega opisa in nadaljnjega zbiranja obvestil so policisti vse štiri osumljence prijeli na območju Policijske uprave Koper ter enemu odvzeli prostost. Fotografija je simbolična.

Foto: STA

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da sta se v soboto v Ljubljani zgodili dve roparski tatvini. V obeh primerih je žrtev obstopila skupina nasilnežev in od nje zahtevala denar. Ker žrtvi denarja nista želeli izročiti, so ju pretepli. Enega od oškodovancev so huje poškodovali.

O prvem dogodku na območju središča mesta je bila policija obveščena v soboto, okoli 18. ure. Štirje osumljenci so od oškodovanca zahtevali denar. Ker jim ga ta ni želel izročiti, so ga začeli pretepati. Pri tem so ga huje poškodovali. Iz žepa so mu odtujili nekaj deset evrov gotovine in peš pobegnili s kraja.

Na podlagi danega opisa in nadaljnjega zbiranja obvestil so policisti vse štiri osumljence prijeli na območju Policijske uprave Koper ter enemu odvzeli prostost. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Drugi napad se je zgodil okoli 22. ure v ljubljanskem parku Tivoli. Po do zdaj zbranih obvestilih je pet oseb obstopilo mlajša oškodovanca in od njiju zahtevalo denar. Ker sta se temu uprla, so enega izmed njiju začeli pretepati in ga lažje poškodovali. Medtem mu je iz žepa padla denarnica z nekaj deset evrov gotovine, ki so jo osumljenci ukradli in peš zbežali s kraja.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Policija, Slovenija,  policijski avto
Novice V trgovini na območju Kranja roparska tatvina
Novice Drzna roparska napada na starejši ženski
Vlom v vozilo, vlomilec, tatvina, tat, lopov, rop
Novice Gorenjski policisti po več vlomih v vozila nagovarjajo k previdnosti
Slovenska policija
Novice 25-letni Afganistanec na Fužinah ženski poskušal iztrgati gotovino, drugi pa torbico
Moški z nožem grozi na Bavarskem dvoru.
Novice Nasilnež z noži in palico napadel policista
Nasilje, otrok
Novice Družba postala bolj občutljiva na medvrstniško nasilje

 

Ne spreglejte