Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2024,
10.51

Osveženo pred

1 dan, 18 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

vlomilec vozilo tatvina rop vlom policija

Nedelja, 30. 6. 2024, 10.51

1 dan, 18 ur

Gorenjski policisti po več vlomih v vozila nagovarjajo k previdnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Vlom v vozilo, vlomilec, tatvina, tat, lopov, rop | Pri policiji so vse voznike pozvali, naj vozila parkirajo na osvetljenih mestih oziroma parkiriščih. Dosledno naj jih zaklepajo in zapirajo okna, na vidnih mestih in kjerkoli drugje v vozilu pa naj ne puščajo vrednejših predmetov. | Foto Shutterstock

Pri policiji so vse voznike pozvali, naj vozila parkirajo na osvetljenih mestih oziroma parkiriščih. Dosledno naj jih zaklepajo in zapirajo okna, na vidnih mestih in kjerkoli drugje v vozilu pa naj ne puščajo vrednejših predmetov.

Foto: Shutterstock

Gorenjski policisti so v petek in soboto obravnavali dva vloma in dva poskusa vloma v parkiran avtomobil. Lastnike vozil so ob tem znova pozvali k samozaščitnemu ravnanju, ki vključuje premišljeno izbiro lokacij za parkiranje, dosledno zaklepanje vozila in izogibanje puščanju vrednejših predmetov v njem.

Radovljiški policisti so v petek okoli 20.30 obravnavali vlom v parkiran avtomobil na območju Črnivca. Storilec je nasilno odprl vrata in iz denarnice, ki jo je imel lastnik v prednjem predalu, pobral manjšo vsoto denarja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

V soboto okoli 2.30 je želel neznani storilec vlomiti v parkiran avtomobil na območju Kranja, vendar mu to ni uspelo, saj so ga s kraja prepodili. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Blejske policiste pa so v soboto okoli 16.00 obvestili o vlomu v parkiran avtomobil tujih registrskih označb na območju Bohinjske Bele. Storilec je nasilno vstopil v notranjost avtomobila in iz torbice, ki je bila v prtljažnem prostoru, pobral okoli tisoč evrov gotovine.

Okoli 17.00 so policiste obvestili o še enem poskusu vloma v parkiran avtomobil tujih registrskih označb na istem območju. Storilec je želel v petek zvečer nasilno vstopiti v vozilo, vendar mu to ni uspelo. Oba avtomobila sta bila parkirana ob reki Savi. Policisti o obeh dejanjih zbirajo informacije in bodo o njih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kako zmanjšati tveganje za vlom v vozilo

Ob tem so vse voznike znova pozvali, naj vozila parkirajo na osvetljenih mestih oziroma parkiriščih. Dosledno naj jih zaklepajo in zapirajo okna, na vidnih mestih in kjerkoli drugje, v vozilu pa naj ne puščajo vrednejših predmetov.

Osebne predmete, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni, očala in podobno, naj imajo vedno s seboj in pod nadzorom. S tem bodo zmanjšali možnost vloma v vozilo, so poudarili. Prav tako v denarnici ali ob kartici ni varno hraniti kode PIN, so dodali.

Če do vloma ali poskusa vloma vendarle pride, naj oškodovanci takoj pokličejo številko 113 in se ničesar ne dotikajo, da ne bi uničili sledov storilca. Pozorni naj bodo na dogajanje v okolici in v primeru zaznanih posebnosti, kot so osebe, ki se nenavadno vedejo in si ogledujejo okolico ali vozila, takoj pokličejo na najbližjo policijsko postajo, na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Ne spreglejte