Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2024,
10.31

Osveženo pred

11 ur, 17 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,98
policija nasilje nasilje nad ženskami

Natisni članek

Četrtek, 25. 7. 2024, 10.31

11 ur, 17 minut

Nasilnež z noži in palico napadel policista

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,98
Moški z nožem grozi na Bavarskem dvoru. | Nasilnež je na policista kričal, da ju bo ubil. Še prej je pretepel partnerko. Fotografija je simbolična. | Foto Bojan Puhek

Nasilnež je na policista kričal, da ju bo ubil. Še prej je pretepel partnerko. Fotografija je simbolična.

Foto: Bojan Puhek

Moški je v Krškem napadel ženo, jo poškodoval in ji grozil. Ko je poklicala policijo, se je umaknil. Policisti so ga našli v bližini, njegova aretacija pa bi se lahko končala tudi tragično.

Novomeški policisti so v sredo okoli 10. ure prejeli klic na pomoč z območja Krškega, kjer naj bi moški v napadu poškodoval ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Ženska se je obrnila na policijo, ko so policisti prišli na kraj dogodka, so ti ugotovili, da nasilnega moža ni več tam.

"Policista sta poskrbela za njeno varnost, potem pa pričela z iskanjem moškega in ga opazila v bližini. Nasilnež je kričal nanju, v policista je vrgel ošiljeno cev, potem pa izza pasu potegnil dva večja noža, mahal z njima in jima grozil, da ju bo ubil," so dogajanje opisali novomeški policisti. 

Ker moški opozoril in ukazov policistov ni upošteval, sta uporabila plinski razpršilec in ga uspela vkleniti. Zasegla sta mu noža in palico. "Na kraj so policisti poklicali reševalce, ki so oskrbeli poškodovano žrtev nasilja v družini. Zoper 62-lenega nasilneža bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in napada na uradno osebo, ko opravljajo naloge varnosti," so še sporočili novomeški policisti.

Splošna bolnišnica Izola
Novice Moški iz Kopra umrl po policijskem pridržanju
Nasilje, otrok
Novice Družba postala bolj občutljiva na medvrstniško nasilje
policija, policijski trak
Novice Moški na območju Viča v Ljubljani z ostrim predmetom napadel partnerico, ki je umrla
Ne spreglejte