Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 9. 2020,
10.15

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

16

Natisni članek

COVID-19 Koronavirus

Nedelja, 20. 9. 2020, 10.15

3 leta, 7 mesecev

V Sloveniji spet več kot sto novih okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

16

Testiranje na koronavirus. Koronavirus, koronavirus splošno covid-19 | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

V soboto smo v Sloveniji znova zabeležili prek sto novih okužb z novim koronavirusom. Ena oseba s covid-19 je umrla.

V soboto je bilo ob 2288 testih potrjenih 111 novih okužb, 66 ljudi s covid-19 je hospitaliziranih, od tega jih je 13 na intenzivni negi. Ena oseba s covid-19 je umrla, kažejo podatki portala COVID-19 sledilnik. Skupno je zdaj v Sloveniji 1255 aktivnih primerov okužbe.

Okužbo z novim koronavirusom so v soboto potrdili v 42 občinah. Največ, 28 okužb, so potrdili v Ljubljani, kjer je trenutno 276 aktivnih okužb. V Pivki, kjer imajo v zadnjem času večji izbruh, je bilo na novo potrjenih 12 primerov, v Mariboru in Ilirski Bistrici po devet in sedem v Postojni. V Mariboru je aktivnih 121 okužb.


utrujenost
Novice Irska študija kaže na dolgoročne posledice bolezni covid-19

V Pivki v perutninarstvu 78 potrjenih primerov

V družbi Pivka perutninarstvo so med 250 zaposlenimi in pogodbenimi partnerji, ki so jih v petek testirali na okužbo z novim koronavirusom, potrdili 32 novih okužb. Skupaj imajo v podjetju 78 potrjenih primerov, so sporočili iz podjetja. Po njihovih podatkih v celotni družbi zaradi karantene ali okužbe odsotnih več kot sto ljudi, poroča STA.

Testiranje so v petek izvedli na dvorišču sedeža družbe, s čimer so, kot so danes sporočili, omogočili hitro in enostavno testiranje 250 zaposlenih ter pogodbenih partnerjev, ki dnevno opravljajo storitve na lokaciji družbe.

Testiranje je pokazalo, da so posamezne okužbe znotraj podjetja tudi nepovezane in kažejo na prenos okužb iz okolja, so dodali. Ob tem so zapisali, da je skupina Pivka Delamaris s 550 zaposlenimi in podpornimi storitvami povezanih podjetnikov eden večjih zaposlovalcev regije, največji v živilsko predelovalni branži, kamor prihajajo na delo zaposleni iz različnih občin, največ iz domače, a tudi iz sosednjih velikih občin.

Napovedali so, da bodo ohranjali stroge preventivne ukrepe, nadaljevali bodo z merjenjem temperature, vodili pa bodo tudi evidenco bolezenskih znakov vseh zaposlenih. Poleg tega so danes prostore podjetja še dodatno prezračili in razkužili, tako se delo lahko s ponedeljkom nadaljuje skoraj nemoteno, so še zapisali v sporočilu medijem.

koronavirus Madžarska
Novice Na Madžarskem rekordno število novih okužb s koronavirusom

Zaprli dom center starejših Notranje Gorice

Center starejših Notranje Gorice je v soboto na svoji spletni strani zapisal, da se center zaradi suma na okužbo z novim koronavirusom zapira, dokler ne bodo razjasnili epidemiološko slike, predvidoma pa za en teden. Po poročanju Radia Slovenija je z novim koronavirusom okužena zaposlena v domu, ki pa v zadnjih dneh ni bila v stiku z oskrbovanci, piše STA.

Direktorica centra Ana Petrič je za radio povedala, da sta poleg zaposlene, ki je okužena, v karanteni še dve sodelavki. Sicer pa okužena ni imela znakov okužbe. Do testiranja je prišla, ker je to zahtevala od svoje zdravnice potem, saj njen otrok hodi v šolo, kjer so potrjene okužbe.

"Ob tej situaciji prenehajo veljati vsa dosedanja navodila. Obiski, specialistični pregledi, nakupovanje, izhodi in prihodi v center so onemogočeni. Takoj, ko se situacija razjasni in se izide najboljše možno pa pričnejo zopet veljati," je center zapisal na svoji spletni strani. Do takrat pa vse prosijo za razumevanje in strpnost, saj se trenutno ukvarjajo z reorganizacijo in stanovalci.

Ne spreglejte