Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2019,
12.20

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

3

Natisni članek

Sežana policija migranti

Četrtek, 23. 5. 2019, 12.20

4 leta, 11 mesecev

V Sežani ilegalni migranti zaradi težav z dihanjem potrebovali zdravniško pomoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

3

sežana | Po opravljenih vseh policijskih postopkih, med katerimi je zdravnica prebežnike ponovno pregledala, jih bodo vrnili na Hrvaško.

Po opravljenih vseh policijskih postopkih, med katerimi je zdravnica prebežnike ponovno pregledala, jih bodo vrnili na Hrvaško.

Policisti so v sredo prejeli obvestilo, da so na železniški postaji v Sežani pri pregledu vagonov z žitom odkrili tri ilegalne migrante, ki so nujno potrebovali zdravniško pomoč, saj naj bi jim v vagonu zmanjkovalo zraka. Na postaji so jim zato zagotovili zdravniško pomoč, grelne folije in vodo, so sporočili s Policijske uprave Koper.

ograja, migranti, begunci
Novice Civilna iniciativa: Slovenija protipravno izroča migrante Hrvaški, kjer se nad njimi brutalno izživljajo #video

Policisti so s trkanjem po vagonih in klicanjem našli vagon, v katerem so bili prebežniki, ki so bili že dehidrirani, primanjkovalo pa jim je tudi zraka. Policisti so o tem zato takoj obvestili Zdravstveni dom Sežana.

V navzočnosti železniškega osebja so odprli vagon in ugotovili, da so v njem trije ilegalni prebežniki, ki so zaradi omejitve svežega zraka v prostoru z žitom težko dihali. Na kraju dogodka so jim zato takoj nudili zdravniško pomoč.

Z razgovori so ugotovili, da gre za tri državljane Irana brez osebnih dokumentov. Policisti so pregledali tudi preostale vagone, vendar drugih oseb ni bilo. Po opravljenih vseh policijskih postopkih, med katerimi je zdravnica prebežnike ponovno pregledala, jih bodo vrnili na Hrvaško.

Maljevac Velika Kladuša meja migranti
Novice Švicarska televizija pokazala, kako Hrvatje vračajo migrante v BiH #video

Policija letos zaznava trend strmega naraščanja števila ilegalnih prehodov državne meje. Struktura ilegalnih migrantov po državljanstvu se spreminja, opazno je predvsem povečanje števila državljanov Alžirije, Pakistana in Maroka. | Foto: Reuters Policija letos zaznava trend strmega naraščanja števila ilegalnih prehodov državne meje. Struktura ilegalnih migrantov po državljanstvu se spreminja, opazno je predvsem povečanje števila državljanov Alžirije, Pakistana in Maroka. Foto: Reuters O nedovoljenih migracijah poročajo tudi z drugih policijskih uprav

Policisti so v sredo na mejnem prehodu Gruškovje obravnavali dva poskusa nedovoljenega vstopa v državo. Ob tem so v prvi skupini prijeli šest državljanov Afganistana, v drugi pa državljana Kosova in Albanije. Pet državljanov Afganistana je zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so jih odpeljali v azilni dom, preostale bodo po končanih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so v sredo na območju Ljubljane zaradi nedovoljenega prehoda državne meje obravnavali dva državljana Alžirije, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Hrvaška policija
Novice Na Hrvaškem lovec huje ranil migranta

Policisti so med kontrolo tovornega vlaka na mejnem prehodu Dobova pri vstopu v Slovenijo našli državljana Irana, ki se je skrit na podvozju vlaka poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom. Na območju Rakovca so izsledili in prijeli štiri državljane Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policija letos zaznava trend strmega naraščanja števila ilegalnih prehodov državne meje. Medtem ko so v prvih štirih mesecih lani obravnavali 1.305 ilegalnih prehodov, so jih v enakem obdobju letos že 3.043. Struktura ilegalnih migrantov po državljanstvu se spreminja, opazno je predvsem povečanje števila državljanov Alžirije, Pakistana in Maroka.

begunci, vlak
Novice Varuh človekovih pravic ni mogel potrditi ali zavrniti očitkov o nezakonitem zavračanju migrantov
Ne spreglejte