Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 9. 2023,
13.52

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

uprava pogajanja RTV Slovenija

Ponedeljek, 4. 9. 2023, 13.52

7 mesecev, 3 tedne

V prvem krogu stavkovnih pogajanj z novo upravo RTVS sprejeli poslovnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Rtv | S konstituiranjem nove štiričlanske uprave zavoda, ki je nadomestila generalnega direktorja, je bilo pričakovati hitro urejanje razmer. | Foto Ana Kovač

S konstituiranjem nove štiričlanske uprave zavoda, ki je nadomestila generalnega direktorja, je bilo pričakovati hitro urejanje razmer.

Foto: Ana Kovač

Danes so stekla pogajanja o stavkovnih zahtevah novinarskih sindikatov Radiotelevizije Slovenija (RTVS), tokrat prvič z novo upravo RTVS. Pogajalski strani sta se uskladili o poteku pogajanj in sprejeli poslovnik. Pogajanja se bodo nadaljevala naslednji ponedeljek, so zapisali v skupnem sporočilu za javnost.

Do naslednjega kroga pogajanj, ki sledijo prihodnji teden, bosta pogajalska skupina uprave RTVS in pogajalska skupina stavkovnega odbora koordinacije novinarskih sindikatov uskladili zadnjo različico stavkovnega sporazuma.

Ta zajema razrešitev stavkovnih zahtev, ki so jih novinarski sindikati postavili že 13. maja lani, a v pogajanjih s prejšnjim vodstvom RTVS na čelu z Andrejem Grahom Whatmoughom niso dosegli dogovora. Na seznamu zahtev je med drugim tudi novinarska in uredniška avtonomija.

S konstituiranjem nove štiričlanske uprave zavoda, ki je nadomestila generalnega direktorja, je bilo sicer pričakovati hitro urejanje razmer. Uprava, ki jo vodi Zvezdan Martić, je takoj povabila stavkajoče k nadaljevanju pogajanj in obenem umaknila 38 opozoril pred odpovedjo delovnega razmerja, kar je bil tudi pogoj sindikalne strani za nadaljevanje pogajanj s prejšnjim vodstvom. Gre za opomine, ki jih je nekdanje vodstvo RTVS na čelu z Grahom Whatmoughom in nekdanjim direktorjem televizije Urošem Urbanijo izreklo zaposlenim, ki so v televizijskem studiu izrazili solidarnost s kolegom.

"Preklic 38 opozoril pred odpovedjo stavkajočim, ki je bil eden izmed prvih ukrepov uprave RTVS, je prvi korak k vzpostavitvi zaupanja med stavkajočimi in upravo, to je bil tudi pogoj pogajalske skupine stavkovnega odbora za nadaljevanje pogajanj," sta po današnjih pogajanjih obe pogajalski strani zapisali v skupnem sporočilu za javnost.

Vlasta Jeseničnik
Novice Jeseničnikova zapušča Moskvo. Bo Slovenija ostala brez edine dopisnice v Rusiji?
Uroš Urbanija
Novice Svet RTVS razrešil Uroša Urbanijo, novi v. d. Andraž Pöschl
Seja Sveta RTV Slovenija
Novice Nova uprava RTVS bo svoje načrte danes predstavila svetu zavoda
Uroš Urbanija
Novice Proti Urošu Urbaniji sprožen postopek izredne odpovedi
Rtv
Novice Franci Pavšer izvoljen za delavskega direktorja na RTV Slovenija
Ne spreglejte