SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V požaru sredi Maribora uničeni mansarda in streha

2

termometer

V poslovno-stanovanjskem objektu v središču Maribora je v četrtek zjutraj izbruhnil požar, zaradi katerega so izpraznili to in sosednjo stavbo.

Ogenj je povsem uničil mansardo in streho sicer štirinadstropnega objekta, oceno škode še ugotavljajo. Zagorelo je v mansardi objekta v Ulici Vita Kraigherja. Požar se je po leseni konstrukciji razširil na ostrešje, zato so iz stavbe evakuirali stanovalce in zaradi dima tudi stanovalce sosednje stavbe. Požar so pogasili gasilci.

Kot je povedal vodja javnega zavoda za zaščito in požarno varnost Maribor Aleš Ciringer, so bili gasilci o dogodku obveščeni malo pred 8. uro zjutraj. Obvestili so jih, da se kadi iz strehe objekta, v katerem so v spodnjem delu stanovanja, v zgornjem pa poslovni prostori.

Ciringer: Gašenje je bilo zelo zapleteno Po njegovih besedah je bilo gašenje zelo zapleteno, saj je šlo za starejši objekt, zgrajen večinoma iz lesa in z debelimi stenami. Hkrati je zagorelo na vrhu stavbe, zato je bil dostop do žarišč težek. Intervencija je zaradi tega trajala celih deset ur, zaradi možnega tlenja v stenah pa so tudi namestili nočno stražo.

Požar je morda ogrozil statiko objekta Ocene škode Ciringer ni mogel podati, je pa menil, da je ta kar velika. Ogenj je zajel okoli 150 kvadratnih metrov površin in povsem uničil mansardo in streho, zaradi česar je vprašljiva statika objekta. Obenem so popokale cevi centralne napeljave, veliko škode je v spodnjih prostorih povzročila tudi gasilna voda.

Kriminalisti so z ogledom kraja pričeli šele danes, saj prej ni bil mogoč dostop do prizorišča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin