Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Ponedeljek,
30. 5. 2016,
5.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Predlagaj županu Igor Kolenc Peter Bossman Izola Piran

Ponedeljek, 30. 5. 2016, 5.00

6 let, 6 mesecev

Predlagaj županu

V Piranu se vozniki ne bodo več pozdravljali z ogledali

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Lucija-Malija-cesta | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Cesto med Lucijo in Malijo so na nekaterih mestih že razširili za pol metra. Dela bodo nadaljevali v letu 2017.

Bralec z Obale nam je poslal vprašanje o cesti med Lucijo in Malijo, ki je izjemno ozka. "Pogosto prihaja do manjših poškodb vozil, ko se z ogledali srečata dve vozili. Ali nameravate to cesto razširiti in urediti? Kdaj?"

V Izoli je cesta urejena

Del omenjene ceste je v Izoli. Martina Miklavčič Šumanski, predstavnica za stike z javnostmi na občini Izola, ki jo vodi župan Igor Kolenc, nam je povedala: "Omenjena cesta je povezovalna cesta med Lucijo in Malijo ter namenjena lokalnemu prometu. Manjši del ceste, ki je na območju občine Izola, je urejen, večji del - kar tri četrtine omenjene ceste - pa je v lasti občine Piran."

Nadaljevanje širjenja in sanacije cestišča se bo nadaljevalo 2017. | Foto: Bojan Puhek Nadaljevanje širjenja in sanacije cestišča se bo nadaljevalo 2017. Foto: Bojan Puhek

Širša cesta, izogibališče, nadaljevanje del v letu 2017

Obrnili smo se tudi na občino Piran, kjer županuje Peter Bossman. Vodja službe za odnose z javnostmi na občini Piran Slavica Tucakov pa nam je odgovorila: "Odsek ceste, ki je v lasti občine Piran, postopoma urejamo. 25. 2. 2016 je občina Piran končala sanacijo dela občinske lokalne ceste Lucija-Malija. V sklopu nalog iz naslova investicijskega vzdrževanja je podjetje CPK saniralo 240 metrov dotrajanega cestišča (prisotne mrežaste razpoke, udarne jame, posedi) občinske lokalne ceste Lucija-Malija.

Na 240. metru odseku ceste, kjer je bilo srečanje dveh nasproti vozečih vozil zaradi nezadostne širine cestišča nekoliko oteženo, smo s prestavitvijo varovalne ograje na podporni zid uspeli doseči, da je cestišče širše za od 0,5 m do 0,7 m. Na koncu odseka v smeri proti Maliji smo uredili tudi izogibališče. Poleg nalog iz naslova rednega vzdrževanja, ki jih izvajamo redno, bomo v letu 2017 sanacijo občinske ceste Lucija-Malija nadaljevali."

Foto: Občina Piran: stanje pred sanacijo in po njej na delu ceste, ki je saniran. | Foto: Foto: Občina Piran: stanje pred sanacijo in po njej na delu ceste, ki je saniran.

Pišite nam

Če imate tudi vi podoben problem oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v vaši občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si

Ne spreglejte