SiolNET. Novice Slovenija
2,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Predlagaj županu

V Piranu se vozniki ne bodo več pozdravljali z ogledali

2,63

termometer

Lucija-Malija-cesta
Foto: Bojan Puhek

Cesto med Lucijo in Malijo so na nekaterih mestih že razširili za pol metra. Dela bodo nadaljevali v letu 2017.

Bralec z Obale nam je poslal vprašanje o cesti med Lucijo in Malijo, ki je izjemno ozka. "Pogosto prihaja do manjših poškodb vozil, ko se z ogledali srečata dve vozili. Ali nameravate to cesto razširiti in urediti? Kdaj?"

V Izoli je cesta urejena

Del omenjene ceste je v Izoli. Martina Miklavčič Šumanski, predstavnica za stike z javnostmi na občini Izola, ki jo vodi župan Igor Kolenc, nam je povedala: "Omenjena cesta je povezovalna cesta med Lucijo in Malijo ter namenjena lokalnemu prometu. Manjši del ceste, ki je na območju občine Izola, je urejen, večji del - kar tri četrtine omenjene ceste - pa je v lasti občine Piran."

Nadaljevanje širjenja in sanacije cestišča se bo nadaljevalo 2017. Nadaljevanje širjenja in sanacije cestišča se bo nadaljevalo 2017. Foto: Bojan Puhek

Širša cesta, izogibališče, nadaljevanje del v letu 2017

Obrnili smo se tudi na občino Piran, kjer županuje Peter Bossman. Vodja službe za odnose z javnostmi na občini Piran Slavica Tucakov pa nam je odgovorila: "Odsek ceste, ki je v lasti občine Piran, postopoma urejamo. 25. 2. 2016 je občina Piran končala sanacijo dela občinske lokalne ceste Lucija-Malija. V sklopu nalog iz naslova investicijskega vzdrževanja je podjetje CPK saniralo 240 metrov dotrajanega cestišča (prisotne mrežaste razpoke, udarne jame, posedi) občinske lokalne ceste Lucija-Malija.

Na 240. metru odseku ceste, kjer je bilo srečanje dveh nasproti vozečih vozil zaradi nezadostne širine cestišča nekoliko oteženo, smo s prestavitvijo varovalne ograje na podporni zid uspeli doseči, da je cestišče širše za od 0,5 m do 0,7 m. Na koncu odseka v smeri proti Maliji smo uredili tudi izogibališče. Poleg nalog iz naslova rednega vzdrževanja, ki jih izvajamo redno, bomo v letu 2017 sanacijo občinske ceste Lucija-Malija nadaljevali."

Foto: Občina Piran: stanje pred sanacijo in po njej na delu ceste, ki je saniran. Foto: Občina Piran: stanje pred sanacijo in po njej na delu ceste, ki je saniran.

Pišite nam

Če imate tudi vi podoben problem oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v vaši občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin