Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
6. 3. 2021,
9.48

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

18

Natisni članek

Koronavirus COVID-19

Sobota, 6. 3. 2021, 9.48

3 leta, 1 mesec

V petek potrdili 920 novih okužb #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

18

V četrtek so po podatkih Covid-19 Sledilnika ob 5.287 PCR-testih potrdili 920 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je znašal 17,4 odstotka. Število hospitaliziranih je padlo na 498, kar je 23 manj kot v četrtek, od tega jih je 88 na intenzivni negi. V zadnjem dnevu je umrlo šest oseb.

V primerjavi s preteklim petkom so včeraj potrdili 28 okužb manj. Včerajšnje številke so nekoliko višje od četrtkovih, ko so potrdili 881 novih okužb. Sedemdnevno povprečje je malenkost pod 776.

Število hospitaliziranih oseb zaradi covid-19 je prvič po lanskem 24. oktobru padlo pod 500. To je tudi eden od dveh pogojev za prehod iz oranžne v rumeno fazo glede vladnega sproščanja ukrepov. Drugi pogoj je sedemdnevno povprečje novih primerov nižje od 600, ki pa je še zelo oddaljen, saj v zadnjem obdobju stanje glede epidemije stagnira. Povprečje se je v primerjavi s preteklim tednom celo nekoliko poslabšalo.

Kot je vlada objavila na Twitterju, so v petek opravili tudi 27.194 hitrih testov na okužbo z novim koronavirusom, kar je več kot 5500 več kot v četrtek. Opravili pa so okoli 150 manj PCR testov kot v četrtek in z njimi potrdili 39 okužb več. Delež pozitivnih izvidov petkovih PCR testov tako znaša 17,4 odstotka, kar je za dobro odstotno točko več kot dan prej, poroča STA.

V ponedeljek se v dveh regijah odpirajo terase gostinskih lokalov #video

S prihodnjim tednom se sicer v posavski in jugovzhodni statistični regiji odpirajo terase in vrtovi gostinskih lokalov. Sproščanje v dveh rumenih regijah bo tedensko testno obdobje, ki bo veljalo kot pokazatelj, ali se lahko tak model sproščanja varno izvaja tudi drugje po Sloveniji, kjer je epidemiološka slika ugodna, je dejal gospodarski minister Zdravko Počivalšek

Krek: Stojimo na mestu

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je sicer včeraj dejal, da več kot teden dni stojimo na mestu sedemdnevnega povprečja okužb, kar je slab pokazatelj, in se lahko hitro obrnemo navzgor. R na slovenskem nivoju je več kot 1, kar pomeni, da imamo vsak dan več okuženih ljudi.

Medtem se Evropa po njegovih besedah sooča z novim valom okužb. "Stanje se slabša skoraj povsod. Novo vlogo igrajo nove različice, predvsem britanska. Na Češkem je 80 odstotkov okužb povezanih z angleško različico. Češka vlada prosi ostale države za pomoč. Njihove bolnišnice so napolnjene," je pojasnil.

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah
Novice V četrtek odkrili 881 novih okužb #video
gostinski lokal
Novice V ponedeljek se v dveh regijah odpirajo terase gostinskih lokalov #video
 

Ne spreglejte