Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2024,
17.51

Osveženo pred

37 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

Natisni članek

policija streha Maribor

Sreda, 2. 10. 2024, 17.51

37 minut

V Mariboru se je zrušila streha telovadnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,94
Vrbanska, Zavod Antona Martina Slomška | Foto Zavod Antona Martina Slomška

Foto: Zavod Antona Martina Slomška

Policisti so bili malo pred 16. uro obveščeni o zrušenju dela strehe v Mariboru. Po poročanju časnika Večer se je udrla tretjina strehe na športni dvorani Vrbanska, ki je velika 1600 kvadratnih metrov. Po doslej znanih informacijah ni nihče poškodovan. Materialna škoda po nestrokovnih ocenah znaša okoli pol milijona evrov.

"Policisti so kraj dogodka zavarovali in bodo, ko bodo to omogočale razmere, opravili ogled kraja, trenutno pa intenzivno zbirajo obvestila ter nadaljujejo z ugotavljanjem vzroka," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Športna dvorana Vrbanska je del Zavoda Antona Martina Slomška, ki obsega vrtec, osnovno šolo in gimnazijo. Dvorana je trenutno sredi sanacijskih del. Samo Repolusk, ravnatelj škofijske gimnazije Antona Martina Slomška, je za Večer dejal, da na srečo ni bilo žrtev, čeprav je dvorana praktično zasedena od jutra do večera. So pa bili v bližini osnovnošolski otroci, a ne na delu telovadnice, kjer se je zrušil strop.

Dvorana bo nekaj časa neuporabna. Zrušil se je tako velik del strehe, da je ne morejo zakriti niti s ponjavo, da bi zaščitili notranjost pred dežjem.

Ne spreglejte