Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2024,
21.43

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,19
dan državnosti Logatec Slovenija zastava

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 6. 2024, 21.43

1 mesec

V Logatcu zaplapolala največja slovenska zastava #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,19

Na vrhu Sekirice nad Logatcem so danes popoldne izobesili največjo slovensko zastavo. Postavili so jo v čast temu pomembnemu državnemu simbolu in 33-letnici slovenske državnosti. Zbrane sta nagovorila bivši predsednik republike Borut Pahor in predsednik državnega sveta Marko Lotrič.

Zastavo, veliko 15 krat sedem metrov in pol, je sešila ena od šivilj v občini, vsa potrebna dela za njeno postavitev pa so izvedli logaški obrtniki in podjetniki pod okriljem Območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec. 50-metrski drog zanjo je s Portugalske uvozila Občina Logatec.

Po besedah logaškega župana Berta Menarda so aktivnosti za postavitev droga stekle leta 2021, sredi aprila letos pa so bile izvedene zaključne gradbene aktivnosti za njegovo postavitev. Drog stoji na zemljišču, ki ga je za postavitev zastave odstopil domačin.

Zastavo je izobesila garda Slovenske vojske 

"S tem bomo obeležili čas od začetka, ko je bila slovenska zastava omenjena prvič, vse do današnjih dni. Gre za časovni lok, ki povezuje. Hkrati s tem sporočamo, da smo veseli, da imamo svojo državo," je za STA povedal Menard. Želi si, da bi zastava Slovence povezovala v njihovi različnosti in krepila sobivanje. "Le tako bomo na tej sončni strani Alp preživeli in bili tudi uspešni," je dejal.

Zastavo je slovesno izobesila garda Slovenske vojske. S postavitvijo so obeležili tudi skorajšnji dan državnosti, 20. obletnico vstopa Slovenijo v Evropsko unijo in 20-letnico članstva v Natu.

Slovenska zastava
Novice Praznujemo dan slovenske zastave
Ne spreglejte