SiolNET. Novice Slovenija
3,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani se ob železniški postaji odpira novo gradbišče

3,11

termometer

Zemljišče Masarykova
Foto: Google maps

Streljaj od železniške postaje, ki že desetletje čaka na boljše čase in prenovo, se začenja nov gradbeni projekt, kjer bo predvidoma 81 stanovanj.

Več let zapuščeno zemljišče ob Masarykovi, ki jo obdajata Kotnikova ulica in Tomanov park, bo v prihodnjih letih dobilo drugačno podobo. Za gradbenimi ograjami se začenja gradnja bloka z 81 stanovanji, investitor pa je podjetje M.rezidenca, katerega večinska lastnika sta prek podjetja K.Tivoli Kolektor Koling in Iskra Impuls.

Rezidenca Masarykova Foto: masarykova.si

81 stanovanj, velikih od 30 do 148 kvadratnih metrov

Stavba bo obsegala dve kleti, pritličje, mezzanin, pet nadstropij in terasno etažo. Kot so zapisali investitorji na spletni strani, bo v garaži na voljo 82 parkirnih mest, največje stanovanje bo merilo 148 kvadratnih metrov, najmanjše pa 30 kvadratih metrov. Investitor na spletni strani trdi, da je prodanih že 74 odstotkov stanovanj, najdražje neprodano stanovanje, veliko 116 kvadratnih metrov, pa oglašujejo za nekaj manj kot 507 tisoč evrov.

Stanovanjski bloki Posel danes Kljub epidemiji izredno zanimanje za nakup stanovanj

V zadnjih dneh so zemljišče očistili. Kot poroča Dnevnik, so lanskega 24. septembra dobili gradbeno dovoljenje, gradnja pa naj bi trajala slabi dve leti.

Zemljišče prodal Javni stanovanjski sklad MOL

V stavbi, ki se bo vila vzdolž Masarykove, je predvidena večja trgovina, po neuradnih informacijah pa bo v njej svojo poslovalnico odprl diskonti prodajalec Lidl.

Zemljišče so investitorji kupili leta 2018 od Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana, po poročanju Dnevnika pa so zanj na dražbi odšteli 2,5 milijona evrov.

Blue Estate Trendi Plavajoče mesto v Karibskem morju, veliko za pol Monaka #video Ljubljana Novice Škoda bi bila ob rušilnem potresu v Ljubljani ogromna

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin