SiolNET. Novice Slovenija
1,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani namerno onesnaženje voda. V potok je steklo do 200 litrov kurilnega olja. #foto

1,76

termometer

PGD Črnuče | Območje so pregledali gasilci Gasilske brigade Ljubljana, ki so tudi opravili meritve in ugotovili, da gre za onesnaženje s kurilnim oljem. | Foto: PGD Črnuče
Območje so pregledali gasilci Gasilske brigade Ljubljana, ki so tudi opravili meritve in ugotovili, da gre za onesnaženje s kurilnim oljem. Foto: PGD Črnuče

V bližini Ceste Ceneta Štuparja v Ljubljani so v ponedeljek nekaj po poldnevu opazili onesnaženje potoka Črnuščica. Po prvi oceni naj bi v potok steklo od 100 do 200 litrov kurilnega olja, poroča center za obveščanje.

Kot so zapisali, so območje pregledali gasilci Gasilske brigade Ljubljana, ki so opravili meritve in ugotovili, da gre za onesnaženje s kurilnim oljem.

V potok so na več lokacij namestili pregrade, lovilna črevesa in pivnike, pregledali strugo ter iz potoka odstranili poginule ribe.

O dogodku so obvestili pristojne službe. Onesnaženje bodo spremljali in menjali pivnike.

PGD Črnuče | Foto: PGD Črnuče Foto: PGD Črnuče

PGD Črnuče | Foto: PGD Črnuče Foto: PGD Črnuče

potok, onesnaževanje Novice Ob tej sprehajalni poti v Ljubljani našli potencialno strupene bakterije Reka Novice Fekalna voda, ki je odtekala v reko, povzročila pogin rib Soča pena Novice Pena na reki Soči. Policija še preiskuje ozadje onesnaženja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin