Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2018,
15.42

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

vrtec toča Črnomelj

Petek, 12. 10. 2018, 15.42

5 let, 6 mesecev

V Črnomlju prenovili vrtec, poškodovan med junijsko točo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

V Črnomlju so danes odprli prenovljen stari del otroškega vrtca Čardaki, močno poškodovan med junijsko točo. Deluje v okviru črnomaljskega Vrtca Otona Župančiča. Vsa prenova je stala nekaj manj kot 200 tisoč evrov, črnomaljska občina je zanjo dobila dobrih 17 tisoč evrov donacij. Strešno kritino je podarilo madžarsko podjetje AHI Roofing.

Na črnomaljski občini so povedali, da so glavnino oziroma razliko denarja za prenovo otroškega vrtca Čardak prispevali sami.

Toča v podjetju Akrapovič
Novice Junijska toča v Črnomlju poškodovala okoli 1.300 objektov

Obljubljene državne pomoči še niso dobili

V vrtcu so s pomočjo donacij uredili šest igralnic. V teh so sanirali strope, namestili izolacijo, uredili elektro napeljave in namestili pralne obrobe. V drugih treh igralnicah so zamenjali tla, sanirali so tri vhode v stavbo, prebelili kuhinjo in hodnik. Skupaj z mizarskimi deli, beljenjem in namestitvijo strelovoda je notranja sanacija stala nekaj manj kot 90 tisoč evrov.

V okviru prenove so naročili oceno potresne ogroženosti starejšega dela vrtca Čardak in pregled stebrov. Prenovili so streho in namestili vetrne obrobe ter podstrešno izolacijo. Prenova strehe je stala nekaj več kot 100 tisoč evrov.

Obljubljene državne pomoči še niso dobili, so dodali na črnomaljski občini.

Slovenska vojska
Novice Vojaki na pomoč pri odstranjevanju posledic neurja v Črnomlju

Vrtec Čardak obiskuje približno 150 otrok

Namestnica ravnateljice Vrtca Otona Župančiča Irena Veselič Kos je povedala, da vrtec Čardak obiskuje približno 150 otrok. Vrtec ima dve enoti za otroke, stare od dveh do treh let, dve enoti za tri- in štiriletnike, dve enoti za štiri- in petletnike, dve enoti za pet- in šestletnike in še razvojni oddelek za otroke s posebnimi potrebami.

Posledice toče v Črnomlju, v Beli krajini.
Novice Petkovo neurje v Črnomlju povzročilo za 18,5 milijona evrov škode #video

Toča jih je prizadela 8. junija

Med prenovo, ki so jo začeli takoj po junijskem močnem neurju s točo in končali konec septembra, so otroke iz igralnic v starejšem delu vrtca premestili v prazen prostor novejšega dela in telovadnico. V nadaljevanju prenove pa vrtčevsko enoto Čardak čaka še ureditev zunanjosti njegovega novejšega dela, je še dejala Veselič Kosova.

Kot pomaranče debela toča je del Občine Črnomelj prizadela 8. junija. Po občinskih podatkih je poškodovala približno 1.300 zgradb.

Ne spreglejte