SiolNET. Novice Slovenija
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V boj za predsednika Slovenije tudi župan Kočevja Vladimir Prebilič #video

0,24

termometer

Predsedniško kandidaturo je danes napovedal župan Kočevja Vladimir Prebilič, ki se v volilno tekmo podaja s podporo neodvisnih županov in podpisi volivcev. Na novinarski konferenci ob napovedi kandidature je dejal, da je treba funkciji predsednika dodati vsebino. Predsednik republike mora po njegovem mnenju sooblikovati politično življenje v državi.

Za kandidaturo na predsedniških volitvah se je odločil, ker meni, da lahko izkušnje z lokalne prenese na državno raven. Vladimir Prebilič je ponosen, da je v 12 letih županovanja v Kočevju poskrbel za razvoj - povečal proračun, ustvaril 700 delovnih mest in ustavil izseljevanje mladih. "Osebno sem prepričan, da je bilo to mogoče zaradi tega, ker smo odrinili ideologije, nenehna prerekanja in pa težave," je poudaril.

Prebilič meni, da ni prav, da je predsedniška funkcija degradirana na protokolarno raven. "Funkcija, ki je neposredno izvoljena in s tem uživa najvišjo mogočo stopnjo legitimnosti, mora sooblikovati politično življenje v naši državi," je poudaril.

Za Prebiličevo kandidaturo deklarirano stoji 45 županov

Predsednik republike mora biti po Prebiličevem mnenju aktiven na vsaj treh področjih. Na področju zunanje politike, "kjer je glava države, tisti, ki mora biti del te zgodbe, in tako to razumejo tudi v tujini", bistveno bolj mora biti predsednik prisoten na področju varnostne politike in sooblikovati določena stališča, v domačem okolju pa mora imeti predsednik bolj proaktivno držo, meni.

"Slovenija, ki je pred ogromnimi izzivi in po mojem mnenju neizbežnimi reformami, potrebuje prav nekoga, ki bi vlado pomagal usmerjati, spodbujati in da bi s skupnimi močmi sprejemali odločitve, ki bodo za mlade, tiste, ki prihajajo za nami, še kako pomembne," je Prebilič naštel svoje poudarke. Zato mora biti po njegovem mnenju predsednik republike nestrankarski.

Vodja njegove kampanje je direktorica občinske uprave Lilijana Štefanič, ki je tudi prvopodpisana pod njegovo kandidaturo. "Gre za osebo, s katero delam najdlje časa, na katero se lahko stoodstotno zanesem in s katero smo po mojem mnenju ustvarili resnično velik napredek, ne le v občini, še kje drugje," je dejal. Za Prebiličevo kandidaturo deklarirano stoji 45 županov.

Ministrstva za zunanje zadeve. Anže Logar. Novice Anže Logar tudi uradno: Po tehtnem premisleku sem se odločil ... #video Nina Krajnik Novice Nina Krajnik tudi uradno za predsednico države: Slovenska družba se mora ozdraviti Nataša Pirc Musar Novice Milan Kučan in Danilo Türk si želita Natašo Pirc Musar za predsednico #video Marta Kos Novice Marta Kos osupnila ob Golobovih besedah o Kučanu
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin