Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
12.05

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

aplikacija Upravna enota Ljubljana gneča stavka upravna enota

Sreda, 19. 6. 2024, 12.05

1 teden

UE Ljubljana: "Kako dolgo pa vi že čakate v vrsti?"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Stavka upravna enota Ljubljana | Pred vrati Upravne enote Ljubljana je velika gneča, saj sistema naročanja nimajo, zato se morajo stranke za oddajo vloge postaviti v vrsto in le upati, da bodo lahko oddale vloge.  | Foto Ana Kovač

Pred vrati Upravne enote Ljubljana je velika gneča, saj sistema naročanja nimajo, zato se morajo stranke za oddajo vloge postaviti v vrsto in le upati, da bodo lahko oddale vloge.

Foto: Ana Kovač

Pred vrati izpostav upravne enote (UE) Ljubljana, ki je zagotovo med najbolj obremenjenimi v državi, še vedno vlada velika gneča. Sistema elektronskega naročanja ni več, velja načelo "kdor prej pride, prej melje", tudi za tiste, ki so se morda za prosti temin naročili že pred več tedni.

Na UE Ljubljana so aplikacijo eSamonaročanje zaprli zaradi stavke, smo izvedeli neuradno. 

Čakalne vrste so dolge, pred vrati je poletje in mnogi potrebujejo nove dokumente. Stranke, ki potrebujejo katero od nujnih upravnih storitev, se kljub stavki lahko zglasijo na izpostavi in oddajo vlogo.

Na nekaterih upravnih enotah so stavko po 15. maju razširili na vse dni v tednu.  | Foto: Ana Kovač Na nekaterih upravnih enotah so stavko po 15. maju razširili na vse dni v tednu. Foto: Ana Kovač "Ne glede na stavko sprejmemo vse, brez presoje nujnosti, vendar je zaradi kadrovskih omejitev število strank, ki jih lahko  v dnevu obravnavamo, omejeno," smo izvedeli od neimenovanega vira z ene od ljubljanskih izpostav upravne enote. Zato vsi ne pridejo na vrsto in razumljivo je, da slaba volja narašča. "Lahko pa rečem, da kljub stavki in gneči vseeno naredimo več od normativa,"  poudarja vir.

Položaj dodatno poslabša dejstvo, da so si številne stranke prek sistema naročanja že pred več tedni rezervirale razpoložljivi termin, ki pa zdaj ni več relevanten, in morajo tako kot drugi v vrsti čakati na prosto okence. 

Gneča bi v teh dneh verjetno vladala tudi brez stavke. "A vseeno jasno pokaže, kako smo kadrovsko podhranjeni," dodaja naš vir. Ni namreč skrivnost, da je v zadnjih mesecih in letih število zaposlenih na upravnih enotah kljub naraščanju vlog in zadev nenehno upadalo.

Položaj dodatno poslabša dejstvo, da so si številne stranke prek sistema naročanja že pred več tedni rezervirale razpoložljivi termin, ki pa zdaj ni več relevanten, in morajo tako kot drugi v vrsti čakati na prosto okence.  | Foto: Bojan Puhek Položaj dodatno poslabša dejstvo, da so si številne stranke prek sistema naročanja že pred več tedni rezervirale razpoložljivi termin, ki pa zdaj ni več relevanten, in morajo tako kot drugi v vrsti čakati na prosto okence.  Foto: Bojan Puhek

 


Stavka upravnih enot
Novice Med uporabniki upravnih enot vse več nezadovoljstva, stavkajoči pozivajo k razrešitvi ministra
Upravna enota
Novice V gospodarstvu opozarjajo na težave zaradi stavke na upravnih enotah
Andreja Erjavec, načelnica, Upravna enota Ljubljana
Novice Minister razrešil načelnico ljubljanske upravne enote Andrejo Erjavec
Upravna enota Ljubljana
Novice Na 34 upravnih enotah stavka do izpolnitve zahtev, na 15 ohranjajo stavkovne srede #video
Ne spreglejte