SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Turizem in prosti čas konec januarja na Gospodarskem razstavišču

1

termometer

 | Foto:
Izlet, oddih. Za nekaj ur, za nekaj dni. Ob koncu dneva, za konec tedna ...

Hribi in gore – pohodne palice in čevlji. Nordijska hoja, tek. Reka, jezero, bajer – deska in veslo. Podeželske poti in steze – kolo. Širno nebo – letalo in zmaj … Kaj je skupno vsem tem impresivnim namigom? Odklop! In neokrnjena narava! Prav tja vas vabi letošnji sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas od 28. do 31. januarja na Gospodarskem razstavišču.

Okusite kulturo, kulinariko in zanimivosti od blizu in daleč. Zaokrožite po Sloveniji, pokukajte čez mejo, sprehodite se vse do daljne Indije ter preglejte ponudbo turističnih ponudnikov iz Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Vojvodine, Nepala, Grčije in Tunizije.

Aktivni turizem je skupni imenovalec večine Slovencev vseh generacij, zato je v ospredju letošnjega sejma. Od brezplačnih tečajev nordijske hoje, igre golfa do predstavitve projekta Planinske vasi, kolesarskih poti, športnega ribolova na rekah, jezerih in morju v Sloveniji. Za mlajšo populacijo so še posebej atraktivni ekstremni ali adrenalinski ter urbani športi.

Za popestritev na sejmu letos prvič poteka tudi komisijska prodaja rabljene športne opreme (windsurfing, kitesurfing, wakeboarding, sup, padalstvo, potapljanje na vdih, snowboard, skate) v organizaciji športnega društva Alive. Več informacij na www.alive.si.

"Če ste vedno sanjali o tem, da bi izlete združili z aktivnostjo, aktivnost s sproščanjem po stresnem delovniku in sproščanje s popolnoma novimi doživetji v objemu narave, če bi radi doživeli nekaj novega, drugačnega in navdušujočega, potem je to prava aktivnost za vas. SUP – Stand Up Paddling je v tujini ena izmed najhitreje rastočih oblik rekreacije na vodi. Stojimo in veslamo … Gre za kombinacijo aktivnosti in odkrivanja skritih kotičkov naravnih lepot. Slovenija jih premore veliko. Doživite jih z nami."

Nina Tanhofer, standuppaddler.si

"Sreča je biti z naravo, jo gledati in z njo govoriti." (L. N. Tolstoj) "Moderni človek zaradi svojega načina življenja vse bolj izgublja prvinski stik z naravo. Ohranjanje tega stika, spoštovanje naravnih zakonitosti, varovanje njenih neokrnjenih predelov so neprimerljivo pomembnejši kot histerično pehanje za navideznim, materialnim udobjem. Virtualna resničnost nikoli ne bo mogla nadomestiti osebne izkušnje, ki nam jo ponuja neokrnjena narava v vseh pojavnih oblikah. Misel velikega Tolstoja, izrečena pred več kot sto leti, tudi danes ne bi mogla biti času primernejša. Zato jo lahko razumemo tudi kot vabilo v svet narave, ki nam s svojo univerzalnostjo, pestrostjo in izjemnostjo v naša življenja prinaša same presežke. Samo odpraviti se moramo na pot …"

Viki Grošelj, vrhunski alpinist, himalajec, gorski reševalec in gorski vodnik

Skupina Laško nas bo z vodenimi degustacijami popeljala skozi tradicijo, preizkušene recepte, osvežene z urbanimi trendi. Zadnja skupina izdelkov Nepozabna piva je izdelana v malih, butičnih serijah. V vsakem od njih se zrcalita ljubezen in predanost pivovarskih mojstrov.

Sejem je odprt od srede do sobote od 10. do 19. ure.

Ob nakupu vstopnice prejmete • sejemski katalog – prilogo Oddih s številnimi koristnimi informacijami s področja turizma, • darilni kupon za enoletno naročnino na potovalno e-revijo Potnik.si v vrednosti 20 evrov, • kupon za popust ob nakup izbrane vstopnice za sejem Dom 2015 in interaktivno razstavo za vse generacije 1001 izum.

Več na www.alpeadria-tip.si.

Za ceno ene vstopnice si oglejte dva sejma! Sejmi okusov – Gast, Sladoled, Vino.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin