Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2020,
20.34

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,20

49

Natisni članek

Zdravko Počivalšek Andrejka Grlić ovadba

Sreda, 12. 2. 2020, 20.34

4 leta, 2 meseca

Tržni inšpektorji ovadili Grlićevo in Počivalška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,20

49

Zdravko Počivalšek | Zaradi neukrepanja so ovadili tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. | Foto STA

Zaradi neukrepanja so ovadili tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška.

Foto: STA

Glavno tržno inšpektorico Andrejko Grlić, ki se že leta sooča z očitki spornega ali celo nezakonitega ravnanja, je doletela kazenska ovadba, poroča TV Slovenija. Vložil jo je anonimni ovaditelj, a po zanesljivih informacijah televizije za njo stojijo tržni inšpektorji. Ti so zaradi neukrepanja ovadili tudi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, piše STA.

Prejetje ovadbe so za TV Slovenija potrdili na ljubljanski policijski upravi, ki bo preiskala sum storitve kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje.

Čeprav gre za ovadbo, pod katero je podpisan "državljan Slovenije", naj bi za njo po informacijah televizije stali tržni inšpektorji, ki že leta, tudi javno, opozarjajo na domnevno sporno in tudi nezakonito vodenje inšpektorata, še piše STA.

Očitki letijo na vmešavanje v postopke inšpektorjev

Na TV Slovenija so spomnili, da očitki letijo na vmešavanje v postopke inšpektorjev, ustavljanje postopkov ali preprečevanje njihovega izvajanja, vse s ciljem, da so nekateri imeli od tega koristi.

Andrejka Grlić je na položaju že tretji mandat, torej od leta 2006, prvi očitki zoper njeno delovanje pa so se po navedbah TV Slovenije pojavili kmalu po prvem imenovanju. | Foto: STA , Andrejka Grlić je na položaju že tretji mandat, torej od leta 2006, prvi očitki zoper njeno delovanje pa so se po navedbah TV Slovenije pojavili kmalu po prvem imenovanju. Foto: STA ,

Ker ni ukrepal oz. Grlićeve ni prijavil policiji najpozneje takrat, ko je o tem izvedel iz medijev, je ovadba po navedbah TV Slovenija doletela še ministra Počivalška. Ta se je sicer po navedbah televizije odločil, da za primer zdaj na ministrstvu ustanovi posebno komisijo, na inšpektoratu pa naj bi že potekala tudi revizija.

Na položaju tretji mandat

Grlićeva je na položaju že tretji mandat, torej od leta 2006, prvi očitki zoper njeno delovanje pa so se po navedbah TV Slovenije pojavili kmalu po prvem imenovanju. Med drugim je bilo govora o pritiskih in o tem, da glavna inšpektorica določa, koga se sme nadzorovati in koga ne, piše STA.

Na gospodarskem ministrstvu so za TV Slovenija navedli, da se očitki doslej niso potrdili, medtem ko je predsednik Sindikata državnih organov Frančišek Verk za televizijo ocenil, da gre za ščitenje interesnih omrežij, še dodaja STA.

Igor Zorčič
Novice Vodja poslancev SMC: Ponudba LMŠ je nesprejemljiva
Janez Janša in Marjan Šarec
Novice SDS poslancu LMŠ očita izdajo tajnih podatkov
Ksenija Klampfer
Novice Razkol v SMC, ministrica izstopila iz stranke #video
Ne spreglejte