Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Črt Kaker

Sreda,
8. 6. 2016,
12.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

5

Natisni članek

Draško Veselinovič Matej Narat NLB kredit Slovenija sodišče

Sreda, 8. 6. 2016, 12.35

6 let, 6 mesecev

Trije bančniki pred sodiščem: ni bilo solz, ni bilo vzhičenja, delali so se hladne kot špricer

Črt Kaker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

5

Za bančnike velja stereotip, da živijo v svetu številk. Hladno, racionalno, pred očmi imajo le dobiček. Kakšna čustva pa bančniki kažejo na sodišču? Danes sem opazoval tri nekdanje bančnike, Draška Veselinoviča, Mateja Narata in Mirana Vičiča, kako so sprejeli oprostilno sodbo.

Sodnica Barbara Črešnar Debeljak je nekdanje vodilne v največji slovenski banki NLB oprostila obtožb zlorabe položaja pri podeljevanju kredita nekdanji vodji Pahorjevega kabineta Simoni Dimic in njenemu očetu Viktorju Dimicu v višini 700 tisoč evrov. Draško Veselinovič, Matej Narat in Miran Vičič so sodišče zapustili vidno zadovoljni in prepričani, da bo tudi višje sodišče potrdilo prvostopejnsko sodbo.

Izjava Draška Veselinoviča po izreku sodbe.

S čim si danes služi kruh trojica?

Draško Veselinovič je predsednik uprave slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja v Bruslju.

Matej Narat je nazadnje za nekaj dni sedel v upravi Istrabenza, a je zaradi pritiska javnosti odstopil s tega položaja. Trenutno je zaposlen v Savi.

Miran Vičič je od aprila 2014 direktor družbe Bankart. Podjetje se ukvarja s procesiranjem prometa plačilnih kartic in upravljanjem in servisiranjem POS terminalov.

Utrinki s sodišča:

Mrki, brezizrazni, trdi kot kamen: "Dokazali smo, da je bila stvar urejena v skladu s pravili in našimi pooblastili," je dejal nekdanji predsednik uprave NLB Draško Veselinovič (na sredini). Na vprašanje, ali je Dimičeva ugoden kredit dobila zaradi svoje funkcije in povezave s politiko, ni želel odgovarjati. 
 | Foto: Bojan Puhek Mrki, brezizrazni, trdi kot kamen: "Dokazali smo, da je bila stvar urejena v skladu s pravili in našimi pooblastili," je dejal nekdanji predsednik uprave NLB Draško Veselinovič (na sredini). Na vprašanje, ali je Dimičeva ugoden kredit dobila zaradi svoje funkcije in povezave s politiko, ni želel odgovarjati. Foto: Bojan Puhek Možje v črnem: odvetnik Stojan Zdolšek in na prvi stopnji oproščeni Matej Narat prihajata na sodišče. | Foto: Bojan Puhek Možje v črnem: odvetnik Stojan Zdolšek in na prvi stopnji oproščeni Matej Narat prihajata na sodišče. Foto: Bojan Puhek Nedolžni | Foto: Bojan Puhek Nedolžni Foto: Bojan Puhek

Klopi na sodišču so trde, neoblazinjene.  | Foto: Bojan Puhek Klopi na sodišču so trde, neoblazinjene. Foto: Bojan Puhek

Ob tej fotografiji si lahko zapojete pesem Kaj nam pa morejo, morejo, morejo ... | Foto: Ob tej fotografiji si lahko zapojete pesem Kaj nam pa morejo, morejo, morejo ...

Ne spreglejte