Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2011,
15.52

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ljubljana reševalci

Sreda, 6. 4. 2011, 15.52

5 let, 8 mesecev

Tri nova reševalna vozila za UKC Ljubljana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Reševalna postaja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je z aprilom začela uporabljati tri nova sodobna nujna reševalna vozila.

Rešitve v teh vozilih bodo med drugim omogočile, da bodo reševalci lahko hitreje prispeli na kraj nesreče, poudarjajo v UKC Ljubljana. Sodobna medicinska in reševalna oprema Nova reševalna vozila bodo uporabljali predvsem na intervencijah pri življenjsko ogroženih bolnikih in poškodovancih. "Glavne prednosti novih reševalnih vozil so modularni koncept izdelave bolniškega prostora, sodobna medicinska in reševalna oprema, najnovejša svetlobna in zvočna opozorilna signalizacija ter informacijska podpora," je poudaril vodja reševalne postaje UKC Ljubljana Andrej Fink. Boljši pogoji za delo reševalcev Zahvaljujoč modularnemu konceptu izdelave bolniškega vozila je razporeditev medicinske in reševalne opreme bolj varna in funkcionalna. Nameščena je v ustreznih nosilcih in omaricah v bolniškem prostoru oz. v dveh zunanjih "boksih" ter v večjem bolniškem prostoru, ki ekipi nujne medicinske pomoči omogoča boljše in lažje pogoje za delo. Reševalec med opravljanjem nalog nujne medicinske pomoči v reševalnem vozilu na primer ne bo več v prisilni drži.

Bolj ekonomična in okolju prijazna uporaba vozil Medicinska in reševalna oprema, ki je nameščena v novih reševalnih vozilih, je ista kot oprema, ki se uporablja v sodobnih reševalnih službah v EU in drugod po svetu, poudarjajo v UKC Ljubljana. Reševalna vozila so opremljena z najnovejšo svetlobno in zvočno signalizacijo, ki omogoča tudi bolj ekonomično in okolju prijazno uporabo teh vozil.

Izmenjava podatkov z dispečerskim centrom in sprejemnimi postajami Vozila so opremljena tudi z informacijsko tehnologijo, ki omogoča elektronsko izmenjavo podatkov z dispečerskim centrom ter prenos podatkov o nadzorovanem bolniku na določene sprejemne postaje v UKC Ljubljana.

Investicija vredna dobrih 600.000 evrov Tri vozila, za katera je UKC Ljubljana namenil dobrih 600.000 evrov, so nabavili v skupnem javnem razpisu ministrstva za zdravje.

Ne spreglejte