Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 8. 2021,
21.51

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,27

113

Natisni članek

Jaša Jenull kolesarji Matej Tonin protest

Petek, 27. 8. 2021, 21.51

2 leti, 8 mesecev

Tonin ob petkovih protestih: Podobne prizore smo leta 1930 spremljali v Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,27

113

Petkovi protestniki na sedežu NSi | Petkovi kolesarji so pred poslopjem stranke NSi izobesili javni poziv, da se stranka ne samo z besedami, ampak tudi z dejanji izreče o podpori neonacistom.  | Foto Twitter

Petkovi kolesarji so pred poslopjem stranke NSi izobesili javni poziv, da se stranka ne samo z besedami, ampak tudi z dejanji izreče o podpori neonacistom.

Foto: Twitter

Petkovi protestniki so nocoj zahtevali odstop vlade in se odpravili do sedežev političnih strank, kjer so jim izročili javne pozive, naj se tudi z dejanji izrečejo o podpori neonacističnim gibanjem. Predsednik NSi Matej Tonin je na Twitterju zapisal, da smo podobne prizore leta 1930 spremljali v Nemčiji, ko so nacisti po ulicah z rumeno zvezdo označevali stavbe tistih, katerih "preteklih dejanj ne bomo pozabili".

Matej Tonin je na družbenem omrežju Twitter zapisal, da gredo petkovi protestniki vedno nižje in bolj agresivno: "Podobne prizore smo leta 1930 spremljali v Nemčiji, ko so nacisti po ulicah z rumeno zvezdo označevali stavbe tistih, katerih 'preteklih dejanj ne bomo pozabili'. Demokratična Slovenija, zbudi se! Glasno povejmo, da je tovrstnih nadlegovanj dovolj."

Šarec protestnikom: Pozni ste

Na obisk protestnikov na sedežu stranke LMŠ se je odzval tudi njen predsednik Marjan Šarec. Zapisal je, da so se na krepitev nacizma in fašizma odzvali že v začetku avgusta. Takrat so zahtevali so, da vlada in pristojni organi pregona zaradi objave predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot Urbana Purgarja, ki v svojem zapisu na Twitterju poveličuje voditelje totalitarizmov, nacistični režim in Hitlerja kot simbol nacizma, začnejo ustrezne postopke po uradni dolžnosti.

Pripadniki petkovih kolesarjev so na protestu opozarjali na krepitev nacizma in fašizma, ki ga po njihovem mnenju podpira politika sama. 

Vsem političnim strankam so izročili javne pozive, da se ne samo z besedami, ampak tudi z dejanji izrečejo o podpori neonacistom.

Janez Janša
Novice Protestniki na Kredarici napadli slovensko vlado
Novice Očividec s Kredarice o tem, kaj se je dogajalo: Bil sem šokiran #video
Peter Jančič
Mnenja Sodnica, štruklji in protestniki v zavetju teme Triglava
Ne spreglejte