SiolNET. Novice Slovenija
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tonin in Mesec gor, drugi dol

0,75

termometer

Matej Tonin, Luka Mesec | Od zadnje Medianine raziskave za Delo je svoje rezultate podpore uspelo zvišati le NSi Mateja Tonina in Levici Luke Mesca. | Foto: Bojan Puhek
Od zadnje Medianine raziskave za Delo je svoje rezultate podpore uspelo zvišati le NSi Mateja Tonina in Levici Luke Mesca. Foto: Bojan Puhek

Po podatkih javnomnenjske raziskave, ki jo je agencija Mediana opravila za Delo, ima med opredeljenimi volivci najvišjo, 35,8-odstotno, podporo stranka Gibanje Svoboda Roberta Goloba. Sledi SDS Janeza Janše s 26,0-odstotno podporo, na tretjem mestu pa je NSi Mateja Tonina z 9,7 odstotka podpore.

Podpora stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba je v primerjavi s prejšnjo Medianino raziskavo za Delo izpred dobrega meseca dni padla, nižja je za 1,3 odstotne točke. Stranki SDS Janeza Janše je podpora upadla s 27,4 na 26 odstotkov, podpora pa se je zvišala NSi Mateja Tonina, ki je pridobila 1,1 odstotne točke in ostaja tretja.

Luka Mesec, otok Vis Komiža Novice Minister Luka Mesec sredi turistične sezone službeno na Vis

Na četrtem mestu SD, sledi ji Levica

Četrta je SD Tanje Fajon, ki ji je podpora od zadnje raziskave Mediane za Delo padla, tokrat se je ustavila na 7,7 odstotka. Na petem mestu s 5,9-odstotno podporo sledi Levica Luke Mesca, ki ji je podpora kot edini stranki poleg NSi zrasla, in sicer za 1,3 odstotne točke.

Pod parlamentarnim pragom so se zvrstile:

-Resni.ca, Zoran Stevanović (3,2 odstotka)
- Piratska stranka, Rolando B. Vaz Ferreira (2,8 odstotka)
- SLS, Marko Balažic (2,4 odstotka)
- SNS, Zmago Jelinčič (2,2 odstotka)
- Naša prihodnost in DD, Ivan Gale (1,8 odstotka)
- Vesna, Urška Zgojznik (0,8 odstotka)
- Naša dežela, Aleksandra Pivec (0,4 odstotka)
- Konkretno, Zdravko Počivalšek (0,0 odstotkov)
- druge (1,4 odstotka) 

V članku in grafikah uporabljamo preračun, ki upošteva le volivce, opredeljene za posamezne stranke, kar omogoča primerjavo z volitvami in drugimi raziskavami. Po preračunu so odstotki približno za tretjino višji od izvirnih rezultatov javnomnenjskih raziskav, v katerih upoštevajo še neopredeljene anketirance.

Agencija Mediana je raziskavo za Delo opravila med 5. septembrom in 9. septembrom, v njej je sodelovalo 723 prebivalcev Slovenije.
Bencin črpalka dizel Novice Jutri spet sprememba cen dizla in bencina

Na spodnji grafiki si lahko ogledate primerjavo zadnje ankete Mediane za Delo in Parsifala za Nova24TV:

Velike razlike med rezultati različnih raziskav

Velike razlike med rezultati različnih raziskav so med drugim posledica različnih načinov anketiranj. Zgornja grafika tako nazorno kaže, kako deleži nihajo v daljšem obdobju po anketah Parsifala za Novo24TV, Mediane za POP TV in Delo ter Ninamedie za Večer in Dnevnik.
vojska ukrajina rusija poljska vojska Novice Ukrajinci prodrli vse do meje z Rusijo: "Ukrajincev je bilo osemkrat več kot nas" #vŽivo Charles Karel Trendi Razvajeni kralj: služabniki mu likajo vezalke in iztiskajo zobno pasto  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin