Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 6. 2020,
9.29

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,55

73

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Ivan Gale Koronavirus Tomaž Vesel

Petek, 12. 6. 2020, 9.29

3 leta, 10 mesecev

Tomaž Vesel: Ne komentiram, ali sem se sestal z Ivanom Galetom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,55

73

Tomaž Vesel. Ivan Gale. | Tomaž Vesel in Ivan Gale naj bi se po nekaterih informacijah konec aprila srečala. | Foto STA

Tomaž Vesel in Ivan Gale naj bi se po nekaterih informacijah konec aprila srečala.

Foto: STA

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel je, ko smo preverjali, ali se je res sestal z uslužbencem Blagovnih rezerv Ivanom Galetom, dejal, da tega ne bo komentiral. O srečanju konec aprila, ki pa naj ne bi bilo uradno zavedeno, je danes ugibal spletni portal Pozareport. Da ga zanima, ali se je srečanje res zgodilo, je na Twitterju zapisal tudi predsednik vlade Janez Janša.

Ivan Gale, uslužbenec zavoda za blagovne rezerve, je javnosti postal znan po nastopu v oddaji Tarča na TV Slovenija, kjer je razkril domnevne nepravilnosti pri nakupu zaščitne opreme in ventilatorjev v času epidemije novega koronavirusa.

Gale in Vesel naj bi se konec aprila srečala

Konec aprila naj bi se Gale po poročanju Pozareporta na sedežu zavoda za blagovne rezerve srečal s predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom. Na naše vprašanje, ali to drži, je Vesel odgovoril, da tega ne želi komentirati. Vprašanje smo naslovili tudi na Galeta, ki ga sicer danes ni v službi. Njegov odgovor bomo objavili takoj, ko ga prejmemo. 

Tudi Janšo zanima, ali sta se srečala

Na objavo prispevka se je odzval tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je ob tem na Twitterju zapisal, da se to sliši precej neverjetno, da pa tudi vlado zanimajo odgovori računskega sodišča.

Vlado zanima, ali sta se Gale in Vesel res srečala, je na Twitterju objavil predsednik vlade Janez Janša. | Foto: STA , Vlado zanima, ali sta se Gale in Vesel res srečala, je na Twitterju objavil predsednik vlade Janez Janša. Foto: STA ,

Nabavo zaščitne opreme pregleduje tudi računsko sodišče

Zaradi nabave mask in ventilatorjev se je moral minister za gospodarski razvoj Zdravko Počivalšek včeraj zagovarjati pred poslanci, a je za interpelacijo glasovalo le 37 poslank in poslancev, 51 pa jih je bilo proti. 

interpelacija Zdravko Počivalšek
Novice Interpelacija: Počivalšek ostaja minister

Nabave, ki jih bodo v državnem zboru pregledovali tudi poslanci, je maja uradno pod drobnogled vzelo tudi računsko sodišče, ki mu predseduje Vesel. Računsko sodišče zanima, ali se je v primeru nakupa res dogajalo favoriziranje določenih dobaviteljev in ali je bil pri tem posledično oškodovan državni proračun.

Ne spreglejte