SiolNET. Novice Slovenija
9,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko novih okužb so potrdili v četrtek #video

9,56

termometer

V četrtek so v Sloveniji ob 3.961 PCR-testih potrdili 471 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 11,9 odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 12,9 odstotka. Šest ljudi je umrlo.

Sedemdnevno povprečje okužb je padlo na 466. V primerjavi s preteklim četrtkom je število okužb upadlo za 22 odstotkov. V bolnišnicah je trenutno 443 ljudi, od tega 125 na intenzivni negi. V bolnišnicah zdravijo sedem covidnih bolnikov manj kot dan prej, dva več pa potrebujeta intenzivno terapijo. 

V četrtek sta umrla dva covidna bolnika več kot v sredo.

 

Po regijah je najslabše stanje še vedno v primorsko-notranjski regiji, najboljše pa v obalno-kraški in pomurski regiji. Na ravni Slovenije štirinajstdnevna pojavnost okužb z novim koronavirusom na 100 tisoč prebivalcev znaša 382,2.

Krek: V zeleno fazo konec maja ali v začetku junija

Kot je včeraj dejal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek, bi lahko v zeleno fazo prišli v desetih dneh oziroma po nekoliko počasnejšem scenariju v začetku junija.

"Zadali smo si, da bi čim prej radi prišli pod 300 okužb dnevno. V desetih dneh bi lahko po napovedih strokovnjakov prišli v zeleno fazo, z večjo verjetnostjo pa v prvih dneh junija. A spadamo še vedno med pet najbolj ogroženih držav v Evropi," je dejal. Za prehod v zeleno fazo je potrebnih manj kot 300 okužb v zadnjih sedmih dneh.

Na sredini seji je vlada sprejela tudi več sprememb glede sproščanja ukrepov. Država je zdaj v oranžni fazi sproščanja. Več podrobnosti tukaj.

Sredini podatki:

Milan Krek Novice Toliko novih okužb so potrdili v sredo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin