Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
17.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,85

1

Natisni članek

dež Slovenija toča vreme nevihta

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 17.10

6 let, 6 mesecev

Toča in veter v Litiji razkrivala strehe, močni sunki grozijo Obali #foto #video

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,85

1

Nevihtni oblak nevihta | Foto Simon Kavčič

Foto: Simon Kavčič

Medtem ko so se ponekod po državi nevihte razbesnele že v popoldanskem času, je Ljubljano ta dosegla malo pred 18. uro. Po podatkih Agencije za okolje bodo v naslednji uri ali dveh močne nevihte zajele tudi Primorsko. Na obali, kjer je ozračje še pregreto, pričakujejo kratkotrajne močne sunke vetra iz severozahodne smeri.

Vremenoslovci so ob prehodu hladne fronte za danes popoldne napovedovali krajevna neurja. In niso se zmotili. Močno neurje s točo in vetrom je nekaj po 16. uri pustošilo nad Litijo, Moravčami, Trebnjem in Ivančno Gorico. Po naših informacijah je v eno od ljubljanskih vodnih zajetij v Klečah udarila strela, oskrba s pitno vodo pa je bila motena v velikem delu Ljubljane.

Pogled iz našega uredništva v Stegnah:

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je veter odkril več streh v Litiji in Šmartnem pri Litiji ter podrl številna drevesa, ta so padla na objekte in na ceste.

Posledice neurja v Bogenšperku | Foto: Bralec Miha Stopar Posledice neurja v Bogenšperku Foto: Bralec Miha Stopar

Za stanovanjskim blokom na Maistrovi v Litiji je zemeljski plaz zasul osebno vozilo. Voda je zalila več kleti, med drugim tudi klet tamkajšnjega muzeja.

Voda je poplavila parkirišče pred trebanjskim zdravstvenim domom. Treh osebnih avtomobilov lastnikom ni uspelo pravočasno rešiti. | Foto: Bralec Daniel Metelko Voda je poplavila parkirišče pred trebanjskim zdravstvenim domom. Treh osebnih avtomobilov lastnikom ni uspelo pravočasno rešiti. Foto: Bralec Daniel Metelko V Trebnjem je veter razkril več streh, meteorna voda je poplavila nekaj kleti, zemljino je naneslo na nekatere ceste. Voda je zalila tudi parkirišče pred zdravstvenim domom, kjer treh osebnih vozil lastnikom ni uspelo pravočasno umakniti.

Neurje z močnim vetrom se je razbesnelo tudi nad Žužemberkom, Novim mestom, Stražo in Mirno Pečjo.

Če ste bili tudi vi priča nevihti, nam lahko fotografije pošljete na siolfoto@tsmedia.si.

Ljubljano je nevihta z močnim deževjem dosegla malo pred 18. uro, a ni povzročila večje škode.

Jutri nadaljevanje poletja

Do jutra se bo delno zjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Jutri bo sončno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo čez dan ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do okoli 30 stopinj Celzija.

Nevihta se približuje Idriji | Foto: Bralec Omar Hanuna Foto: Bralec Omar Hanuna V sredo in četrtek vremenoslovci napovedujejo precej jasno in spet bolj vroče vreme. V petek bo v vzhodni polovici Slovenije še precej sončno, zapihal bo jugozahodnik. Na zahodu se bo pooblačilo, začele se bodo pojavljati krajevne padavine, deloma plohe in nevihte.

 

Ne spreglejte