SiolNET. Novice Slovenija
Vsebino omogoča Coca-Cola
  • Messenger
  • Messenger

To so zmagovalci akcije #vednopodpiraj dober namen

prijateljici narava prosti čas |  | Foto:
Vsebino omogoča Coca-Cola

Slovenski potrošniki so na začetku letošnjega leta izglasovali tri družbenokoristne projekte s področij športa, okolja in skupnosti, ki si zaslužijo finančno podporo družbe Coca-Cola v Sloveniji. Glasovanje za projekte je potekalo pod okriljem akcije #vednopodpiraj dober namen. Vas zanima, kdo so zmagovalci in zmagovalni projekti? Predstavljamo jih v nadaljevanju.

S skupno 48.007 glasovi so slovenski potrošniki izbrali tri zmagovalne projekte akcije #vednopodpiraj dober namen, s katero Coca-Cola slovenske potrošnike osvešča o nekaterih ključnih družbenih in okoljskih temah.

Podjetje bo izbranim projektom skozi leto 2019 doniralo sredstva v treh fazah: 1. aprila, 1. junija in konec julija. Potrošniki pa lahko od 15. februarja dalje z nakupom izdelkov družbe Coca-Cola dodatno podprejo projekte, ki so jim najpomembnejši. Zmagovalni projekti so:

Dijaški sklad projekta Botrstvo

Otroška risba, pripravljena v okviru projekta Botrstvo. | Foto: Otroška risba, pripravljena v okviru projekta Botrstvo.

Prvi od treh dobitnikov sredstev je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje za dijaški sklad projekta Botrstvo.

Izbor želenega srednješolskega programa predstavlja ključno razpotje v življenju vsakega mladostnika. Marsikatera družina zaradi materialne stiske svojemu mladostniku ne zmore ustrezno kriti vseh stroškov na poti do želene izobrazbe. Vsi mladi si zaslužijo enako priložnost. Zato so v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji oblikovali poseben dijaški sklad, iz katerega financirajo bivanje v dijaških domovih in preostale stroške šolanja (npr. pripomočke, strokovne ekskurzije, delovne obleke in uniforme).

  • Donacija Coca-Cole bo pomagala srednješolcem kriti stroške nastanitve in druge stroške šolanja. Dijaki se bodo lahko izobraževali na področju, ki jih zanima, in tako uresničili svoj potencial.

Štipendije za mlade športnike

Mladi slovenski športniki na otvoritveni slovesnosti Olimpijskega festivala evropske mladine v Sarajevu februarja 2019. | Foto: Mladi slovenski športniki na otvoritveni slovesnosti Olimpijskega festivala evropske mladine v Sarajevu februarja 2019.

V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez bo Coca-Cola podprla mlade slovenske športnike.

Pomembno je, da Slovenci verjamemo v sanje mladih talentov, saj so ti pot do svetle športne prihodnosti države. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez s štipendijami dijakom in študentom športnikom pomaga pri njihovem športnem razvoju na poti proti svetovnemu vrhu. Ob tem spodbuja njihovo izobraževanje v času gradnje športne kariere ter spodbuja razvoj po zaključku profesionalnega športnega udejstvovanja.

  • Donacija Coca-Cole bo namenjena za štipendije, ki bodo mlade športnike finančno razbremenile in jim pomagale, da se v obveznostih polnih mladih letih osredotočijo na doseganje svojih ciljev.

Projekt raziskovanja delfinov v slovenskem morju

Delfini v Piranskem zalivu | Foto: Delfini v Piranskem zalivu

Tretji zmagovalec natečaja po mnenju slovenskih potrošnikov je društvo Morigenos, ki se posveča raziskovanju delfinov v slovenskem morju.

V naših vodah živi približno 150 teh inteligentnih in družabnih živali. Delfini so tudi pomemben kazalnik stanja morskega okolja, zato je raziskovanje teh živali ključno za razumevanje in ohranjanje zdravega morja. V društvu Morigenos s svojimi raziskavami pomembno prispevajo k razumevanju in varstvu delfinov ter ohranjanju morskih ekosistemov.

  • Sredstva, ki jih bo Coca-Cola v Sloveniji namenila projektu, zagotavljajo boljšo osnovo za raziskovalno delo ter obsežnejše izobraževanje in osveščanje javnosti.
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin