SiolNET. Novice Slovenija
9,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V 48 urah zaradi koronavirusa umrlo 16 ljudi

9,40

termometer

Koronavirus. Cepljenje. Covid-19. PCT. |  | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje smo včeraj ob opravljenih 6.174 PCR-testih potrdili 1.208 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 19,6 odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 20,5 odstotka. Včeraj je zaradi koronavirusa, enako kot v ponedeljek, umrlo osem ljudi, v dveh dneh skupaj torej 16. V primerjavi s prejšnjim torkom, ko smo potrdili 1.342 okužb, se je število na novo okuženih včeraj zmanjšalo za deset odstotkov.

V državi je trenutno 11.985 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je 20 več kot dan prej. Včeraj so opravili tudi 22.113 hitrih antigenskih testov, ki jih preverjajo z bolj zanesljivimi PCR-testi. 

Število hospitaliziranih manjše kot včeraj 

Kot je razvidno iz sledilnika za covid- 19, se danes v bolnišnicah zdravi 400 bolnikov z novim koronavirusom, intenzivno nego potrebuje 114 okuženih. V primerjavi z včerajšnjim dnem se danes v bolnišnicah zdravi 26 ljudi manj, na intenzivni negi pa sedem manj kot včeraj. Umrlo je osem ljudi. Od začetka epidemije je boj s koronavirusno boleznijo izgubilo že 4.597 ljudi. 

Povprečje novoodkritih okužb v zadnjih sedmih dneh znaša 844, število potrjenih primerov na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh pa je 566. 

V ponedeljek so ob opravljenih 4.783 PCR-testih potrdili 979 novih okužb s koronavirusom. 

Za primerjavo: prejšnji torek so potrdili 1.342 okužb z novim koronavirusom, kar je deset odstotkov manj kot včeraj.

Delež cepljene celotne populacije v Sloveniji znaša 48 odstotkov, med državljani, starejšimi od osemnajst let, pa je polno cepljenih 57 odstotkov oseb.

potniki Novice Američani odsvetujejo potovanje na Hrvaško Cepljenje Novice EMA odobrila poživitveni odmerek, a ne za vse Ustavno sodišče Novice Jaklič o odločitvi ustavnega sodišča: V ZDA so sprejeli še bolj odločen ukrep Bojana Beović Novice Do konca tedna znana odločitev o cepljenju z vektorskimi cepivi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin