Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2022,
14.11

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

42

Natisni članek

Inštitut 8. marec interventni zakon Slovenija vlada seja

Četrtek, 14. 7. 2022, 14.11

1 leto, 9 mesecev

Vlada omejila cene električne energije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

42

Minister za infrastrukturo Bojan Kumer je napovedal ciljane ukrepe, med katerimi naj bi bila regulacija maloprodajnih cen. "Danes smo na seji vlade omejili cene električne energije za gospodinjske in male poslovne odjemalce vključno z večstanovanjskimi stavbami, ki so bili med najbolj prizadetimi. Regulirane cene bodo veljale od 1. septembra 2022 do 31. avgusta 2023. Določene so na 0,118 evra na kilovatno uro na veliki tarifi, na nizki tarifi 0,082 evra na kilovatno uro in v enotni tarifi 0,098 evra na kilovatno uro," je povedal po seji vlade. 

 

Vlada ohranja tudi 50-odstotno znižano trošarino za elektriko, zato bosta oba stroška električne energije − mesečni in letni − znižana pri vseh gospodinjskih in malih poslovnih odjemalcih, ne glede na dobavitelja. S 1. 9. bo za 50 odstotkov znižana tudi višina prispevka za obnovljive vire energije. 

Za povprečnega gospodinjskega odjemalca bo strošek za elektriko na dobavitelja nižji od 15 do 60 odstotkov oziroma od 110 do tisoč evrov letno. 

"Upoštevajoč razmere na trgu prinaša regulacija za povprečnega gospodinjskega odjemalca še dodatnih 400 evrov prihrankov v letu 2023," je še dejal.

"Gre za prvi paket ukrepov na področju električne energije. Kot smo napovedali, vlada pripravlja še dodatne ukrepe na področju električne energije in tudi zemeljskega plina. Ko bodo dokončno usklajeni, jih bomo predstavili javnosti," je sklenil infrastrukturni minister. 

Preučili so poročilo o vladavini prava

Na današnji seji so preučili poročilo o vladavini prava. Po besedah Tanje Fajon, ministrice za zunanje zadeve, to vsebuje pregled stanja na štirih področjih. Poročilo letos prvič vsebuje priporočilo komisije, kar vlada pozdravlja. Slovenija je prejela šest poročil, v katerih so podane objektivne ugotovitve. Ocene poročila niso nepričakovane, še pove Fajonova in doda, da gre za oceno dela prejšnje vlade, na kar so opozarjale tudi nevladne organizacije. Že na prvih sejah vlade pa, da so naredili prve korake za izboljšanje. 

Odločitve, sprejete na današnji seji vlade, so poleg ministra Bojana Kumra in ministrice Tanje Fajon predstavili še ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, ministrica za kulturo Asta Vrečko in državni sekretar na ministrstvu za pravosodje Igor Šoltes. 

Marko Bandelli
Novice Bo Bandelli dobil službo v vladi?
Nenad Šutanovac
Novice Nova vlada in ministrstva prejela poseben poziv
državni zbor
Novice Poslanci v DZ bodo razpravljali o zdravstvenem interventnem zakonu
Seja vlade. Robert Golob
Novice Zelo slaba novica za vlado Roberta Goloba

 

Ne spreglejte