SiolNET. Novice Slovenija
6,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To so najnovejši podatki o okuženih v Sloveniji #video

6,52

termometer

V četrtek smo v Sloveniji ob 4.442 PCR-testih potrdili 949 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 21,4  odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 23,3 odstotka. Zaradi koronavirusne bolezni je umrlo sedem oseb.

Po podatkih vlade, ki jih je ta objavila na Twitterju, se je sedemdnevno povprečje okužb znova povišalo in tako znaša 640. 

Nekoliko boljše novince prihajajo iz bolnišnic. Hospitaliziranih je 626 bolnikov, kar je 10 manj kot dan pred tem. Intenzivno oskrbo potrebuje enako število bolnikov, in sicer 157. Včeraj so v bolnišnice sprejeli skoraj pol manj ljudi kot dan pred tem, skupaj 42 ljudi.

Video: Planet TV

Zaradi koronavirusne bolezni je umrlo sedem oseb. V Sloveniji je od začetka epidemije skupaj umrlo že 4.248 ljudi. 

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, smo v četrtek v Sloveniji ob 4.442 PCR-testih opravili še 31.650 hitrih antigenskih testov. Vse pozitivne izvide hitrih testov preverjajo še z bolj zanesljivimi PCR-testi. Trenutno je v državi aktivnih 9.395 primerov okužbe.

Dan pred tem so ob 3.937 PCR-testih potrdili 918 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 23,3 odstotka. Včeraj je zaradi koronavirusne bolezni umrlo šest oseb. 

V Sloveniji je z enim odmerkom cepiva proti novemu koronavirusu cepljenih 414.865 oseb, z dvema pa 189.994 oseb, je objavljeno na spletni strani NIJZ. V Sloveniji je tako cepljenih devet odstotkov prebivalcev. 

Stanje v slovenskih hotelih, hostlih ... (Video: Planet TV)

Ljubljana, ljudje Novice Novo sproščanje: če ste v eni od petih regij, se spreminja to AstraZeneca Novice V Slovenijo prihaja pol milijona odmerkov cepiva proti novemu koronavirusu, sprememba pri AstraZeneci #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin