SiolNET. Novice Slovenija
3,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novo sproščanje: če ste v eni od petih regij, se spreminja to

3,92

termometer

Ljubljana, ljudje
Foto: B. Jakše, S. Jerčič (www.slovenia.info)

Vlada je na četrtkovi dopisni seji do 9. maja podaljšala veljavnost odlokov o začasnih omejitvah ponujanja kulturnih storitev in kolektivnega uresničevanja verske svobode. Ob tem je v petih statističnih regijah spremenila merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine z dozdajšnjih 30 na 20 kvadratnih metrov na osebo.

Tako na področju ponujanja kulturnih storitev kot kolektivnega uresničevanja verske svobode to velja za pomursko, koroško, osrednjeslovensko, goriško in obalno-kraško regijo. Merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine je vlada z dozdajšnjih 30 kvadratnih metrov na osebo ali več oseb, če so iz skupnega gospodinjstva, spremenila na 20 kvadratnih metrov.

V preostalih statističnih regijah - podravski, savinjski, zasavski, posavski, jugovzhodni, gorenjski in primorsko-notranjski regiji - merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine ostaja nespremenjeno, torej 30 kvadratnih metrov.

Ob tem v sporočilu za javnost vladnega urada za komuniciranje po seji vlade pojasnjujejo, da merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine pri ponujanju kulturnih storitev ne velja za tiste, ki se lahko združujejo na podlagi predpisov, ki urejajo začasne ukrepe v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih ter pri izvajanju verske oziroma duhovne vzgoje in izobraževanja.

Preostali pogoji in omejitve pri ponujanju kulturnih storitev in kolektivnem uresničevanju verske svobode ostajajo nespremenjeni. Prav tako še vedno ostaja obvezno dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covid-19 ter smiselno upoštevanje higienskih priporočil ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so še zapisali. 

Pištola, orožje, grožnja Digisvet Kdo je pral denar za prodajalce orožja nesojenemu strelcu iz Gorenjske Napad Novice Kako so domačini opisovali osumljenca, ki je načrtoval strelski pohod #video Furs Novice Samo še danes se Fursu lahko pritožite zaradi dohodnine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin