Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 4. 2021,
7.17

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92

Natisni članek

vlada ukrepi sproščanje Koronavirus

Petek, 30. 4. 2021, 7.17

2 leti, 12 mesecev

Novo sproščanje: če ste v eni od petih regij, se spreminja to

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,92
Ljubljana, ljudje | Foto B. Jakše, S. Jerčič (www.slovenia.info)

Foto: B. Jakše, S. Jerčič (www.slovenia.info)

Vlada je na četrtkovi dopisni seji do 9. maja podaljšala veljavnost odlokov o začasnih omejitvah ponujanja kulturnih storitev in kolektivnega uresničevanja verske svobode. Ob tem je v petih statističnih regijah spremenila merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine z dozdajšnjih 30 na 20 kvadratnih metrov na osebo.

Tako na področju ponujanja kulturnih storitev kot kolektivnega uresničevanja verske svobode to velja za pomursko, koroško, osrednjeslovensko, goriško in obalno-kraško regijo. Merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine je vlada z dozdajšnjih 30 kvadratnih metrov na osebo ali več oseb, če so iz skupnega gospodinjstva, spremenila na 20 kvadratnih metrov.

V preostalih statističnih regijah - podravski, savinjski, zasavski, posavski, jugovzhodni, gorenjski in primorsko-notranjski regiji - merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine ostaja nespremenjeno, torej 30 kvadratnih metrov.

Ob tem v sporočilu za javnost vladnega urada za komuniciranje po seji vlade pojasnjujejo, da merilo števila oseb na kvadratni meter zaprte površine pri ponujanju kulturnih storitev ne velja za tiste, ki se lahko združujejo na podlagi predpisov, ki urejajo začasne ukrepe v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih ter pri izvajanju verske oziroma duhovne vzgoje in izobraževanja.

Preostali pogoji in omejitve pri ponujanju kulturnih storitev in kolektivnem uresničevanju verske svobode ostajajo nespremenjeni. Prav tako še vedno ostaja obvezno dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covid-19 ter smiselno upoštevanje higienskih priporočil ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so še zapisali. 

Pištola, orožje, grožnja
Novice Kdo je pral denar za prodajalce orožja nesojenemu strelcu iz Gorenjske
Novice Kako so domačini opisovali osumljenca, ki je načrtoval strelski pohod #video
Furs
Novice Samo še danes se Fursu lahko pritožite zaradi dohodnine
Ne spreglejte