Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
13.49

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

stranke politika evropske volitve Bruselj Danes Danes

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 13.49

5 let, 1 mesec

To so kandidati za evropske stolčke, ki so jih do zdaj razkrile politične stranke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Predvidoma 26. maja letos bodo potekale volitve slovenskih poslancev v Evropski parlament. Zbrali smo imena vseh kandidatov, ki so jih do danes objavile politične stranke. 

NSi

Nosilka liste Nove Slovenije (NSi) na volitvah v evropski parlament bo nekdanja predsednica stranke Ljudmila Novak, poleg nje pa bodo kandidirali še poslanec Jožef Horvat, evropski poslanec Lojze Peterle, poslanka Iva Dimic, profesorica angleščine in nemščine ter magistra evropskih študij Mojca Erjavec, članica izvršilnega odbora podmladka NSi Katja Berk Bevc ter nekdanji minister za izobraževanje Žiga Turk. Osmega kandidata namerava NSi predstaviti do konca meseca.

Levica

Nosilka liste kandidatov Levice na evropskih volitvah bo poslanka Violeta Tomić, ki je tudi ena od vodilnih kandidatov Evropske levice. Drugi na listi bo raziskovalec na fakulteti za družbene vede Sašo Slaček Brlek, na volitve pa se podaja tudi koordinator stranke Luka Mesec.

Na listi Levice so še strokovna sodelavka v Mladinskem svetu Slovenije Ana Štromajer, nekdanji rektor mariborske univerze Danijel Rebolj, sociologinja Urška Lipovž, samostojni podjetnik Lovro Centrih in kuharska mojstrica Alma Rekić.

Miro Cerar Alenka Bratušek
Novice SMC še ne razkriva imen za evropske volitve #video

LMŠ

Nosilka liste kandidatov LMŠ za poslance v Evropskem parlamentu bo novinarka POP TV Irena Joveva, drugi na listi bo obramboslovec in državni sekretar na ministrstvu za obrambo Klemen Grošelj

Med kandidati LMŠ so na listi še diplomant fakultete za varnostne vede in svetnik v Občini Kamnik Edis Rujović, magistrica informacijsko-upravljavskih znanosti ter univerzitetna diplomirana inženirka računalništva in informatike Katja Damij ter diplomantka mednarodnih odnosov in študentka magistrskega študija obramboslovja Jasna Ružicki.

Za mesto v evropskem parlamentu na listi LMŠ se bodo potegovali tudi profesorica slovenskega in angleškega jezika Justina Erčulj, elektrotehnik Rudi Spruk, ki je tudi eden od glavnih akterjev lokalne mreže stranke LMŠ v Mariboru, in Luka Kočevar, ki je zaključil študij na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, na zadnjih lokalnih volitvah pa se je potegoval za županski stolček v cerkniški občini, so navedli v stranki.

Alenka Bratušek
Novice Stranka Alenke Bratušek na evropske volitve s samostojno listo #video

SD

Tudi predsedstvo SD je že potrdilo kandidatno listo za evropske volitve. Pričakovano je nosilka liste sedanja evropska poslanka Tanja Fajon, na drugem mestu je poslanec SD Matjaž Nemec, sledita državna sekretarka Dominika Švarc Pipan in poslanec Milan Brglez.

Na petem mestu liste SD bo kandidirala Neva Grašič iz strankinega podmladka. Za njo bo uvrščen predsednik Foruma starejših Franc Hočevar, sledita podpredsednica Zveze združenj borcev NOB in nekdanja ministrica Ljubica Jelušič ter na zadnjem mestu liste župan Murske Sobote Aleksander Jevšek.

Igor Šoltes, Boris Štefanec, Argument
Novice Evropske volitve: Erjavec se pogovarja tudi s Šoltesom

SNS

Pri SNS je za zdaj znano le, da bo nosilec liste publicist Gregor Preac, predsednik stranke Zmago Jelinčič pa bo kandidiral na zadnjem mestu, je poročal spletnicasopis.si. 

Stranke SDS, SMC, SAB, DeSUS in SLS imen svojih kandidatov še niso sporočile.
Žiga Turk
Novice Nekdanji šolski minister Žiga Turk na listi NSi za evropske volitve

Ivo Vajgl ne bo več kandidat Desusa, Mesec zadnji na listi Levice. Video: Planet

SMC še ne razkriva imen za evropske volitve. Video: Planet 

SAB gre na evropske volitve samostojno. Video: Planet

 

 

Ne spreglejte