SiolNET. Novice Slovenija
0,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanji šolski minister Žiga Turk na listi NSi za evropske volitve

0,76

termometer

Žiga Turk
Na listi NSi bo za evropskega poslanca kandidiral tudi nekdanji šolski minister v drugi vladi Janeza Janše Žiga Turk. Foto: Klemen Korenjak

Na listi NSi za volitve v Evropski parlament bo tudi nekdanji minister za izobraževanje v drugi Janševi vladi Žiga Turk, so sporočili iz NSi. Tako je uradno znanih sedem imen liste, katere nosilka je poslanka in nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak.

NSi je kandidaturo Žige Turka danes potrdila z vabilom na petkovo novinarsko konferenco, na kateri bo poleg kandidata sodeloval tudi predsednik stranke Matej Tonin. Kot so zapisali v stranki, bo Turk spregovoril o razlogih za kandidaturo in predstavil svoje poglede na temeljne dileme, pred katerimi se danes nahaja EU.

Žiga Turk Novice Žiga Turk na listi NSi za bruseljski stolček? "Bomo videli."

Kot osmega kandidata na listi omenjajo nekdanjega obrambnega ministra Francija Demšarja

Poleg nosilke liste Ljudmile Novak in Žige Turka so na listi NSi še Jožef Horvat, Lojze Peterle, Iva Dimic, Mojca Erjavec in Katja Berk Bevc. Ime osmega kandidata v NSi še skrivajo, v tem kontekstu pa pogosto omenjajo direktorja Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu in nekdanjega ministra za obrambo Francija Demšarja.

Kandidatne liste za volitve poslancev iz Slovenije v Evropski parlament je sicer mogoče vlagati od 25. februarja. Kandidature lahko predlagajo politične stranke in volivci, vložiti jih bo mogoče do 26. aprila. Na listi kandidatov je lahko največ toliko kandidatov, kolikor poslancev se voli iz Slovenije, torej osem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin