SiolNET. Novice Slovenija
1,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žiga Turk na listi NSi za bruseljski stolček? "Bomo videli."

1,69

termometer

Žiga Turk
Foto: Klemen Korenjak

"Bomo videli," je komentar nekdanjega ministra Žige Turka na namigovanja, da naj bi ga Nova Slovenija (NSi) uvrstila na listo za majske evropske volitve. Stranka Mateja Tonina, ki je šest od osmih kandidatov že razkrila, naj bi še dve imeni - šlo naj bi za "dobro znani imeni iz civilne sfere" - razkrila v roku meseca dni.

NSi v boj za osem evropskih poslanskih stolčkov pošilja štiri na domačem političnem parketu uveljavljena imena, trenutnega evropskega poslanca Lojzeta Peterleta, nekdanjo predsednico stranke Ljudmilo Novak ter poslanca Jožefa Horvata in Ivo Dimic. Ob teh bosta na listi še dve mlajši kandidatki, Katja Berk Bevc in Mojca Erjavec.

Preostali dve imeni stranka za zdaj skriva pred javnostjo, pojasnjujejo le, da gre za javnosti relativno dobro znana kandidata iz sfere civilne družbe. Na vprašanje, ali je njuno sodelovanje na listi že vklesano v kamen, nam je vir v stranki odgovoril: "Smo že zelo dogovorjeni." Imena naj bi javnosti predstavili v roku meseca dni.

Prav tako še ni znano, kdo bo prvo ime na listi. Vprašanje je pomembno, ker ima prvo ime največ možnosti za izvolitev v evropski parlament. V stranki naj bi se odločali med Novakovo in Peterletom.

Ernest Petrič Novice Ernest Petrič zavrnil ponudbo Marjana Podobnika

Na listi še nekdanja ministra?

Portal Reporter.si pa je poročal, da naj bi bila "skrivna" kandidata nekdanja ministra Žiga Turk in Franci Demšar. Prvi je danes profesor na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, drugi pa direktor Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (Nakvis).

Turk nam je v kratkem telefonskem pogovoru na vprašanje, ali bo kandidiral na listi NSi, dejal le: "Bomo videli." Na vprašanje, ali se pogovarja s stranko, pa je dejal, da ne komentira. Demšarju smo vprašanje poslali prek elektronske pošte, odgovor bomo objavili, ko ga dobimo.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin